Femø

Svaler ved sommerhuset

Så har jeg været på en knapt så eksotisk weekendtur på Femø, som er en fin lille ø. Femø er nok mest kendt for kvindelejr og jazzfestival, men jeg har ikke deltaget i hverken den ene eller anden, men jeg har dog set, hvor begge dele afholdes.
Vi ankom fredag eftermiddag med færgen og tog direkte til sommerhuset. Alle sommerhuse på øen er samlet i et sommerhuskvarter, så de fastboende har styr på turisterne. Sommerhuset var fint og der boede svaler på den overdækkede terrasse. Før aftensmaden gik vi en tur til stranden, som man er tæt ved overalt på øen. Der var en del tang, men blev det fjernet ville det være fine strande. På turen fik vi samtidigt konstateret, at der så sandelig er mange æbler på Femø! Der er æbletræer snart sagt alle steder og med mange æbler! Den lokale most er også meget lækker.
Dagen efter stod den på sightseeing. Der er 35 km vej og ikke spækket med ting at se, så vi fik hurtigt gennemgået hele øen. Kirken kan anbefales. Den er smuk med fine bevarede kalkmalerier, smukke bænkerækker i udskåret træ og et meget gammelt kors. De øvrige ting, galleriet og Alice på havnen, var lukket ned før sæsonen. Søndag gik med at pakke sammen inden turen gik retur.

Jeg vil anbefale Femø til folk, der ønsker at koble fuldstændigt af og evt. komme lidt i kontakt med naturen. Der er utroligt mange fugle at kigge på, naturen er smuk, og der er stilhed.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.