Oslo tur-retur

Så er jeg vel hjemme igen fra minicruiset til Oslo. En fin lille tur, der som forventet fik mig til at slappe lidt af.

Vi gik ombord på færgen omkring kl. 16 onsdag, og fik vores kahyt på dæk 10 – meget provokerende lige overfor en alle commodore kahytterne! Men ok, der er meget fint på dæk 10, fordi man kan gå direkte ud på pool dækket. Desværre var vejret ikke helt til det – ret blæsende og koldt. Så tiden blev brugt på at shoppe gaver til min moster, der snart har fødselsdag, inden middagen på Blue Riband kl. 19. Her fik vi to retter: Foie gras tærte til forret og oksetournedos til hovedret. Fin menu, men det var bare ikke lige helt perfekt – lige ved og næsten, men det slår som bekendt ingen mand af hesten! Dog skal jeg bestemt ikke klage over den dejlige Riesling, der blev serveret til maden. Desuden var der underholdning, da vi var bænket temmeligt tæt ved et andet selskab, hvor en ældre kvinde havde fødselsdag, så vi fik nærmest også besøg af kaptajnen – dog ingen vin og chokolade til os ;)

Indkøb

Efter middagen gik turen endnu en gang til shoppen, hvor jeg fik købt lidt gode sager til mig selv. Jeg havde håbet, at standen med Art Deco makeup ville være fyldt efter vores middag, men ak. I stedet slog jeg mig på Nilens Jord, hvor jeg fik købt mig en light foundation, en lækker pensel og en blush. Min anden elskede blush synger nemlig på sidste vers og fås ikke mere – det er ulempen ved at falde for limited edition, og jeg lærer det tydeligvist aldrig! Og en øjencreme fra Ole Henriksen……. Jep, Anja står i butikken og tænker: “hmm er ved at løbe tør for øjencreme, lad mig se om der ikke lige er en?” Og der er selvfølgeligt en hel del, og min rejsekammerat står og kigger på den fine indpakning af Ole Henriksens cremer, mens jeg kigger rundt, og på en eller anden måde får han mig til at prøve en af cremerne i den fine indpakning, og så virkede alle de andre cremer pludseligt ikke så gode mere, for uha min hud bliver silkeblød! Men jeg skal vist lige blive en del mere rig, inden jeg også begynder at smøre det yderligere rundt i mit ansigt..

Nå men efter endt indkøb gik turen til Columbus hvor jeg fik slubret den dejlige drink Black Beauty (nej, jeg er ikke hesteglad, men den smager godt!), og vi fik lyttet til det ahem dejlige husband…

Mig og mit idol

Næste morgen ankom vi til Oslo, og vejret var virkeligt lækkert. Vi gik direkte til Nasjonalmuseet, hvor vi fik kigget på Skriget og alle de andre fine billeder, de har der. Jeg stødte blandt andet på en af mine absolutte favoritter, Van Gogh. Det er absolut et anbefalelsesværdigt museum, hvis man er på lynvisit i Oslo. Det er ikke alt for stort, så det passer lige til en omgang kultur inden frokost.

Frokosten blev indtaget på New Orleans Restaurant, som er en, som navnet antyder, restaurant i ægte New Orleans stil komplet med jazz til maden. Derefter gik turen rundt i byen, inden vi gik tilbage mod båden. Inden ombordstigning fik vi dog kigget på Aggershus. Det er kjempe fint!

Stemning fra New Orleans

 

Kanoner med kærlig hilsen Christian VII

Tilbage på båden igen var det tid til lidt afslapning i Lounge, inden turen gik i shoppen for at bruge de sidste norske penge. Båden var på tilbageturen iøvrigt fyldt med norske pensionister, hvilket uløste en meget lang ventetid i butikken, da vi valgte køen, hvor en gammel dame ikke rigtigt kunne betjene sit VISA-kort.. Aftenen blev igen afsluttet i Columbus Night Club, hvor vi udover husbandet også blev udsat for gambling for børn af Sørøver Sally. Husbandet var i øvrigt en stor succes blandt pensionisterne.. Jeg var dog ikke helt ved så godt mod, da jeg blev en kende søsyg, så jeg måtte lige en tur ud på dækket inden sengetid, for at få lidt frisk søluft.

Hjemme igen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.