Landskrona og Hven

Read in English

Min mor er lige fyldt 50, og det skulle fejres med manér, så familie blev inviteret på tur til Landskrona og Hven: 

Lørdag: Afgang kl. 10 og ankomst til Landskrona kl. 11, hvor vi tjekkede ind på Hotel Kronan hamnhotellet. Hotellet kan bestemt anbefales. Det er utroligt lækkert i et hus fra slutningen af 1700-tallet med udsigt over havnen, en relax-afdeling og Lounge med kaffe/the, frugt og kager til gæster i stilfulde omgivelser!

Loungen på hotellet

Efter indtjekningen gik turen til Sofiero, hvor vi fik set den smukke have i regnen og taget et kig på det utroligt hyggelige slot indvendigt. Vi spiste frokost på “Glasveranda” med udsigt over haven. Det var meget smukt, og maden var også utroligt lækker!

IMG_0545
Udsnit af haven

Derefter gik turen til Helsingborg, hvor vi gik en tur i den utroligt flotte gamle bydel og fik kaffe og kage på Conditori Kafferepet (lukket i 2015/6).

IMG_0557
Landskrona

Derefter gik turen tilbage til Landskrona, hvor vi også gik en tur for at se på byen og gik ud til citadellet, inden vi fik lækker aftensmad (pastaretter) på Restaurang Tycho Brahe, hvor det blev afsløret, at vi næste dag skulle på tur til Hven. Vi gik tilbage til hotellet, hvor vi slog os ned i loungen.

Søndag: Der var afgang fra Landskrona kl. 10 (praktisk nok lå hotellet 5 minutter fra afgangsterminalen), og vi ankom til Hven 10.30. Ikke langt fra Bäckviken, hvor man ankommer med båd, kan man leje cykler. Vi fik lejet almindelige cykler, men det er skam også muligt at leje elcykler og tandemer, hvis man er til den slags! Vi cyklede straks  til Tycho Brahe museet, som vi fik set helt alene!

TychoB
Tycho Brahe

Museet er formidlet rigtigt fint og er meget børnevenligt. Derefter gik turen videre til den gamle kirke på Kyrkbacken, som man desværre ikke kunne se indvendigt, og videre ned af den stejle bakke til havnen, hvor vi fik is 🙂 Derefter cyklede vi ruten langs kysten (hvor vi så Västra Fyr) til Bakkefallsbyen, hvor whiskeydestilleriet desværre endnu var lukket. Vi cyklede derfor tilbage mod museet, hvor vi fik en kage på café Tycho Brahe. Jeg fik en blåbærtærte, uha den var god! Efter optankningen cyklede vi lidt rundt, men alle butikkerne åbnede først 1. maj. Vi fandt dog et durumbrød ved møllebageren, inden vi afleverede cyklerne og gik en tur i Bäckviken, før færgen gik retur til Landskrona. Her gik vi på svensk indkøb i et supermarked, inden vi tog tilbage til Danmark.

2 tanker om “Landskrona og Hven”

  1. Pingback: Landskrona and Ven (Hven) | Vendelia

  2. Pingback: En-dags-tur til Helsingborg – Vendelia Travels

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.