Weekend med hjul

Vi har haft bil i denne weekend, som vi kom en smule rundt på sjælland..

Fredag gik turen til Lolland, nærmere bestemt Maribo, hvor vi skulle kigge på forskellige steder at holde vores bryllup. Vi begyndte turen med en dejlig omgang motorvejskø, så turen endte med at tage 2 timer og 30 minutter, jøsses! Vejret var dog dejligt, da vi endelig nåede til Maribo, og vi var meget enige om, hvilket sted det skulle være, nemlig Hotel Søpark. Her er lidt billeder fra turen.

Udsigt fra hotellet til Maribo Domkirke
Maribo Rådhus

På vej hjem kørte vi indenom Ankers Tivoli i Greve, hvor Joey Moe, Pete Fox mm. optrådte.

Lørdag gik turen nordpå. Vi begyndte i Fredensborg, hvor vi gik en tur i gågaden, hvor der var sat boder op. Vi fik skaffet os noget kage, som vi indtog i Dronning Ingrids anlæg, inden vi gik op til slottet og gik en lille tur i parken.

Fredensborg Slot

Derefter kørte vi ud til Falkonergården, hvor vi fik set falke, musvåger og en enkelt ørn, på meget tæt hold! Det var virkelig en fantastisk oplevelse at se fuglene så tæt på, hvor den dygtige falkoner Edith Wenzel viste fuglene og deres kunnen frem, og samtidigt fortalte hun også meget levende om de enkelte fugle. Det kan virkeligt anbefales at kigge forbi i deres åbningstid!

Helt tæt på!
og udenfor i regnen..

Derefter var det tid til grillmad og Sankt Hans bål på Greve Strand.

Søndag gik turen ind mod midten af Sjælland, hvor vi tog ud til Hedelands Veteranbane. Det er Danmarks længste smalsporsbane med et fint lille museum tilknyttet, hvor der hver søndag i sommermånederne bliver kørt med tog. Vi valgte en afgang med damptog, som jeg har en svagt punkt for, og det var en fabelagtig tur trods lidt regn 🙂 Og jeg kan da heller ikke forestille mig, at man ikke kan nyde turen, for hvis man ikke er fascineret af gamle toge, så kører toget igennem det smukkeste naturområde, og man kan stå af ved flere forskellige stop, der hver har forskellige ting at byde på, bl.a. golf og teater. Da dagen stod i togenes tegn hoppede vi af på Stenager Trinbræt, hvor Brandhøjbanenholder til. Det er en minijernbane, og jeg tænkte, at det virkede en smule fjollet, men det tager jeg fuldstændigt i mig igen efter at have prøvet det, for nøj hvor er det bare fedt, og igen i de smukkeste naturskønne omgivelser. Vi var heldige, at en af klubbens medlemmer netop den dag havde taget et damplokomotiv med, og det var det fineste og meget imponerede minitog! Har man børn eller er en voksen med en barnlig sjæl, kan det kun gå for langsomt med at komme forbi Brandhøjbanen!

Det fine damptog
På tur i landskabet med damptoget
Damptog, nu i miniformat
På tur med minitoget 🙂

Alt i alt har det var en utroligt dejlig weekend fuldt med skønne oplevelser 🙂 Håber I andre har haft en skøn midsommer også.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.