Velfortjent hvil i Heilbad Heiligenstadt

Read in English

Manden og jeg trængte til noget afslapning, da vi begge har haft og får en del at se til, så da jeg fandt et par fridage i kalenderen og et tilbud i den lokale avis om afslapning i hjertet af Tyskland, sprang jeg til.

Vi besluttede at smide en ekstra overnatning ind i byen Goslar. Det er en fin gammel by med små snoede gader, smuk arkitektur, god lokal øl (gose) og masser af butikker. Et besøg er et must, hvis man er i området. Vi boede på Hotel Der Achtermann, som ligger utroligt godt lige ved stationen og op til gågadeområdet. Hotellet er meget gammelt og har smukke, smukke værelser samt gratis swimmingpool. Hotelpersonalet var dog ikke voldsomt venlige.

Goslar2_2
Goslar

Dagen efter gik turen videre til hoveddestinationen Heilbad Heiligenstadt. Vi boede på Best Western Vitalpark. Hotellet var rigtigt fint med en afslappet atmosfære. Værelserne er udmærkede og personalet er yderst hjælpsomt og venligt. Hovedattraktionen er badelandet med sauna og wellness, der er åbent for “almindelige mennesker”, men det er nemt og bekvemt at bruge som hotelgæst. Hotellet ligger lidt uden for byen, som man kan nå gennem kurparken, der omgiver hotellet, eller man kan bruge den gratis bus, der kører ind til centrum af byen fra hotellet af. Inkluderet i vores ophold var morgenmad og aftensmad 3 gange på hotellets restaurant. Morgenmaden var lækker, sund og varieret, og det samme gælder aftensmaden bare lige ganget lidt op! Virkelig lækker, frisk og sund mad, mums, mums, mums!

Lowenburg7
Wilhelmshöhe

Heilbad Heiligenstadt er en fin lille by med flotte gamle gader, men der er ikke gode muligheder for shopping. Den ene aften, hvor vi ikke fik aftensmad på hotellet spiste vi på Norddeutscher Bund. Det er et hotel, men den tilhørende restaurant er super lækker med lokal mad med virkeligt friske ingredienser. Det kan absolut anbefales!

Burg Hanstein
Burg Hanstein

I nærheden af Heilbad Heiligenstadt ligger Burg Hanstein, brødrene Grimms inspiration til Tornerose, Duderstadt, en gammel middelalderby,  Burg Plesse, en borgruin, samt Kassel og Göttingen af større byer. Lidt udenfor Kassel ligger Schloss Wilhelmshöhe, som har en fantastisk park til. Der er også en antiksamling og en samling malerier af de hollandske mestre, men begge dele er desværre lukket mandage, og vi var der en mandag. Parken var dog åben og helt fantastisk.

Heilbad Heiligenstadt

Summa summarum: Trænger du til selvforkælelse og at stresse af kan et ophold på Vitalpark anbefales!

Læs mine tips og trick til Zagreb, Barcelona og Island

2 tanker om “Velfortjent hvil i Heilbad Heiligenstadt”

  1. Pingback: Travelogue from Germany | Vendelia

  2. Pingback: Weekendtur til Kiel – Vendelia

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.