Destinationer til venindeferier

Read in English

London og Paris er klassiske destinationer, når man skal på tøsetur med veninderne. Der er bade kultur og gode muligheder for shopping.

Jeg vil her komme med alternative destinationer, hvis I er eventyrlystne eller budgettet ikke tillader London og Paris.

Amsterdam: Amsterdam er en hyggelig by til en tøsetur. Der er små gader med kanaler, brosten og gadecafeer. De fleste museer ligger nær hinanden ved stoppet Museumsplein. Når I har set dagens kulturelle indslag, kan I gå på luksusshopping,for ikke langt herfra ligger den luksuriøse shoppingade, P.C. Hooftstraat, hvor du finder Louis Vuitton, Chanel, Prada og des lige side om side. Omkring torvet Dam finder du highstreetbutikkerne. På Dam ligger luksusstormagasinet De Bijenkorf. Magna Plaza, nær Dam, er endnu et stormagasin huset I det gamle postkontor. De Kalvertoren er et shoppingcenter som strækker sig over flere gamle bygninger på Kalverstraat. Her finder du mange forskellige mærker.

Amsterdam
Shopping efter at have besøgt Rijksmuseum!

Barcelona: Barcelona er det fødte shoppested. Her vrimler med butikker. Du finder alt mellem himmel og jord på La Rambla. På Passeig de Gracia, hvor du også finder Gaudis La Pedrera og Casa Batlló, ligger bl.a. Diesel, Miss Sixty, Louis Vuitton, Chanel og MaxMara. På Avinguda Diagonal finder du international mode, seks shoppingcentre samt Gucci, Versace og Armani. Endelig er der Plaça de Catalunya, hvor du finder stormagasinet El Corte Ingles. Læs mere om Barcelona her.

ElCorteIngles1
El Corte Ingles

Berlin: Berlin er en af mine absolutte ynglingsbyer. Der er en dejlig atmosfære, masser af spændende museer og spændende butikker. De store museer er praktisk nok samlet på Museumsinsel, så sæt noget tid af til at besøge nogle af dem eller kigge på de flotte bygninger.
Shopping finder du overalt i byen, men de to hovedområder er Charlottenburg og Mitte. I Charlottenburg finder du både luksusstormagasinet KaDeWe, EuropaCenter Berlin og Kurfürstendamm. I Mitte er der Leipizigerplatz og Alexanderplatz med mange butikker. På Alexanderplatz ligger også centeret Alexa Shopping Mall. På Friedrichstrasse finder du også Galleries Lafayette med designer tøj. De trendy og upcoming designere finder du i Hackesher Markt området også i Mitte. Mindre butikker tager ikke altid kort i Tyskland, så husk kontanter.

KaDeWe
KaDeWe

Budapest: Endnu en af mine ynglingsbyer! Shopping på Vaci utca, som er akvævalenten til Strøget, er en blandet oplevelse. Der findes “almindelige” butikker, men størstedelen er turist-tingel-tangel. Fashion street, som også er i centrum, byder på mærkevarer som La Coste og Ray Ban, mens Andressey byder på Gucci, Louis Vuitton, Burberry og des lige. De lokale går på shopping i storcentrene, som f.eks. Westend City Center, som er det største med 400 butikker. Det kan nås med den blå metrolinje – stå af ved enten Nyugati eller Lehel tér. Et mindre findes ved stoppet Batthyany tér på den røde linje. Du kan spare en del i forhold til danske priser, og betjeningen er utrolig sød og venlig. Mange steder er priserne skrevet i både forint og euro, og du kan betale med VISA alle steder. Læs mere om Budapest her.

westend
WestEnd Shoppingcenter

Hamburg: Hvis du gerne vil prøve noget andet end Berlin, har Tyskland også mere at byde på, nemlig Hamborg. Du finder alle highstreetbutikkerne, alle de eksklusive butikker, goth, rockabilly, upcoming designere – alt hvad hjertet kan begære. I St. Georg-kvarteret og Karolinenviertel finder du de sidstnævnte. Highstreetbutikkerne findes i stort antal på Mönckebergstrasse, Spitalerstrasse og i gaderne deromkring, mens de eksklusive designere ligger side om side på Jungfernstieg, Grosse Bleihe og Hohe Bleihen. Ækvivalenten til Magasin hedder Alsterhaus og findes på Jungfernstieg. Mindre butikker tager ikke altid kort i Tyskland, så husk kontanter. Læs mere om Hamburg her.

IMG_6953
En af de små gader med eksklusive butikker i Hamburg

 

Zegreb: Byen er rigtig god til en forlænget weekend, da alt ligger meget centralt. Shopping foregår mestendels i Donji Grad, den nedre bydel. Her er butikker, restauranter og cafeer side om side. Begynd på byens central plads mellem Kaptol, Gornji Grad og Donji Grad, Trg Bana Josipa Jelacica. Ud fra pladsen løber shoppegaden Ilica. Husk at kigge ned ad alle de små gader, hvor der også ligger mange butikker. I centrum ligger også shoppingcenteret CVJetni, og forenden af Tkalčićeva ligger shoppingcenteret Centar Kaptol. Læs mere om Zagreb her.

Læs tips til kun at medbringe håndbagage

3 tanker om “Destinationer til venindeferier”

  1. Pingback: Destinations for a trip with the girls | Vendelia

  2. Pingback: Seværdigheder i Dublin – Vendelia

  3. Pingback: Arkitektur, udflugter og kaffekultur i Wien – Vendelia

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.