Århus og omegn

Min sommerferie er først i august, så i slutningen af juni tog vi en weekendtur til Århus for at få lidt sommerferiestemning. 

Vi kørte til Jylland fredag efter fyraften. Lørdag begyndte vi dagen på ARoS. Det er flot museum med en spændende samling. Guldaldersamlingen og bygningen i sig selv var mine favoritter. Det var i øvrigt ikke noget problem at finde en plads på parkeringspladsen.

WP_20150627_006
Your Rainbow Panorama på ARoS

Efter ARoS tog vi til Den gamle by. Her var det mere besværligt med en parkeringsplads, men det kunne lade sig gøre. Vi tilbragte resten af dagen her, for det var ikke til at rive sig løs igen. Det er absolut et af mine favorit museer i Danmark. Stemningen er skøn, og det er alletiders at kunne gå på udforskning i byen og gå ind stort set alle steder. Siden mit sidste besøg er byen blevet udvidet en del med en del anno 1927 og anno 1974. Begge dele er virkeligt fine. Læg mærke til at der i 1927 er elektriske ledninger. I 1974 er der kommet asfalt og lysreklamer. I 1974 finder du også en udstilling om, hvordan man flytter et hus og bygger det op igen. Meget interessant!

WP_20150627_009
Den gamle by

Desværre lukkede den gamle by, og vi blev nødt til at forlade den. Næste dag stod den på Moesgaard Museum på turen hjem. Jeg havde set meget frem til besøget, men jeg blev desværre slemt skuffet. Samlingen var stadig meget interessant, og det er sørme også elaborat formidlet! Desværre fungerer det bare ikke særligt godt, når der er mange mennesker, hvad der var under vores besøg. Man står stort set hele tiden i kø til at se en eller anden film, der skal fortælle, hvad der er i rummet, og samtidigt kan man så også lige spærre for de gæster, der ikke har tålmodighed til at se filmene. Hvis man ikke ser filmene, er der ikke meget information at komme efter. Om Grauballemanden står der f.eks. ikke meget mere end “moselig fundet 1952”. Ikke noget om læsionerne på liget og den formodede dødsårsag og lign.

WP_20150628_001
Moesgaard Museum

Summa summarum kan jeg kun anbefale at besøge Moesgaard, hvis du er bevæbnet med tålmodighed og kan besøge det på en hverdag, hvor der er færre besøgende.

Men jeg regner bestemt med at vende tilbage til Den gamle by, når nogle af de “nye” bygninger er på plads!

Læs om mere ferie i Danmark her og tips til billigere rejser her

1 tanke om “Århus og omegn”

  1. Pingback: Guide to Denmark: Central Denmark – Vendelia

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.