Husk ESTA, når du skal til USA

Lige en kort påmindelse til dig, der planlægger en ferie til USA. Husk at søge ESTA!

ESTA står for Electronic System for Travel Authorization. Det er altså ikke et visum, da Danmark har en aftale med USA, hvis det blot er en ferietur. Du skal udfylde et ansøgningsskema min. 72 timer før din rejse til USA, og får du den godkendt, har du lov til at rejse til USA. Det betyder ikke, at du får lov til at komme ind, da det er op til kontrollen i USA, men det er da et godt skridt på vejen, og jeg kender ikke nogen, der er blevet afvist.

De fleste flyselskaber har et link til ESTA, når du har booket billetterne, men ellers finder du den officielle side her.

Hav dit pas klar, når du ansøger. Skemaet er nogenlunde omfattende, så sæt ca. 10 minutter af til det. Det kan ikke klares på et par minutter. Husk at gemme dit ansøgningsnummer, så du kan komme ind til din ansøgning igen. Du får nemlig ikke besked om processen. Du skal selv holde øje.

Læs om min håndbagage til USA og tips til en tur til Athen

2 tanker om “Husk ESTA, når du skal til USA”

  1. Pingback: Californien rundt – Vendelia

  2. Pingback: Tips til Las Vegas – Vendelia

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.