Lange flyveture og jetlag

Jeg har nu endelig prøvet at være på en oversøisk flyvetur, og jeg vil her dele mine oplevelser med jer.

Det er ikke verdens længste flyvetur jeg var på mellem Kastrup til LAX på 11 timer, men det er stadig nok til at ændre ved døgnrytmen.

Dreamliner

Jetlag
Jeg var så heldig at komme med Dreamlineren, og den afhjælper jetlag ved at indstille lyset, så det passer til din destination. Det er meget smart, og jeg havde minimal jetlag ved ankomsten til LA. Jeg sov ca. 1 time på flyet, og det lykkedes mig at holde mig vågen til omkring kl. 22 ved at pakke ud og den slags efter ankomsten. Næste dag var jeg oppe kl. 5.30, men allerede dagen efter var rytmen rykket til senere sengetid og at vågne kl. 8.

Den anden vej var det straks værre. Min plan var at sove nogle timer i begyndelsen af flyturen, men det lykkedes mig ikke at falde i søvn. Jeg satte mig til at læse og efter et godt stykke tid, blev jeg endelig træt og fik sovet ca. 1 time. Jeg var meget træt, da vi ankom til Kastrup, og jeg gik i seng allerede kl. 21, men vågnede igen kl. 1 og kl. 4, hvor jeg stod op. Der gik 3 dage, hvor jeg var meget træt om eftermiddagen og vågen midt på natten. Derefter gik der nogle dage, hvor jeg var træt om eftermiddagen og vågnede kort om natten.
Mit bedste råd er altså at sove en smule, men ellers holde dig vågen på turen derover, men at sove i begyndelsen af flyturen på vej hjem, og sørg så endelig for at have nogle fridage til at komme dig over evt. jetlag efter ferien, hvis det ikke lykkes at falde i søvn!

Dreamlineren
Jeg fløj med Norwegians Dreamliner. Det er alt i alt et fint fly, men jeg undrer mig over sædekonfigurationen. Norwegian har sæderne 3-3-3, så hvis du rejser 2 eller 4 sammen, som de fleste gør, kan det være svært at få sæder alene eller sidde sammen alle sammen. Der var en del, der byttede sæder på turen både ud og hjem.

Men bortset fra det, har jeg kun ros. Vinduerne er store og fine (efter sigende skulle man kunne styre hvor meget lys, der lukkes ind, men jeg kunne ikke få det til at virke på udturen, og på hjemturen havde jeg ikke en vindueplads), toiletterne udmærkede og kabinetrykket gør, at man stort set ikke får propper i ørerne.

Hvis du har bestilt mad, får du et varmt måltid lige efter takeoff og et koldt måltid kort før landing. Hvis man ikke har bestilt mad, er der en snackbar i entertaimentsystemet, der er en trykskærm på sædet foran dig. Den åbner, efter det varme måltid er serceret, og her kan du bestille snacks og drikkevarer (det kan du selvfølgelig også, hvis du har bestilt mad). Du betaler med dit betalingskort på skærmen, og så bliver det bestilte leveret til dit sæde. Det er utroligt smart, for derved er der ikke en vogn i vejen på gangene, og der er generelt mere ro på flyet. Taxfreeshoppen fungerer på samme måde.

Udover snackbar og taxfreeshop er der et stort musikudvalg, små spil og en god del film og tv-serier på entertainmentsystemet. Der er en god del nye film, men også gamle klassikere. Husk høretelefoner. Skulle du glemme det, kan der købes ombord.

Tilbage er der kun at sige: Rigtig god tur, hvis du snart skal ud at flyve 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.