Bil i USA

USA er et billand. Afstandene er store, og infrastrukturen er meget bilvenlig, der er mange parkeringspladser, og der er steder, du decideret ikke kan komme til uden en bil.

Der er to løsninger på dette problem: Lej en bil eller brug Lyft eller Uber.

Lyft og Uber
Hvis du er i en storby, ikke har kørekort eller bare ikke har mod på at kaste dig ud i trafikken i omtalte storby er Lyft og Uber helt klart løsningen. Lyft og Uber er konkurrenter til taxierne, og det er væsentligt billigere. Vi benyttede begge firmaer en del, og det fungerede ganske upåklageligt! Lyft er klart billigst, men det kan være svært at få appen til at fungere uden et amerikansk betalingskort.

Screenshot2
Apps for Uber og Lyft

Begge firmaer fungerer på den måde, at de lader private arbejde freelance med at køre kunder fra A til B. Chaufførerne og bilerne godkendes af firmaet, og de er nogle af de nyeste og reneste biler, jeg har kørt i. Du skal have installeret hhv. Lyfts eller Ubers app. Her indtaster, hvor du er og hvor, du skal hen, og så får du en pris og en chauffør tildelt. Du kan se et billede af chaufføren, bilen og nummerpladen, og du kan se på et kort, hvor bilen er. Du betaler gennem appen, så der er ingen penge mellem dig og chaufføren. Det er både billigt og sikkert. Denne måde betyder så også, at du ikke kan bede chaufføren vente på dig, mens  du lige henter en kop kaffe eller om at tage den sceniske rute, for du betaler kun for at blive kørt fra A til B.

Det fungerede som sagt upåklageligt for os, og det er meget billigere end taxi. Derudover kommer man til at tale med lokale på den måde, og det er både hyggeligt og lærerigt.

uber
Ubers app

Lyft er billigere og bilerne kommer hurtigere end Uber, men der kan være problemer med at få appen til at virke uden et amerikansk betalingskort.

Lyft
Lyfts app

Vær opmærksom på at hverken Uber eller Lyft er tilladt i Las Vegas.

I LAX er de heller ikke tilladt. En af de chauffører, vi kørte med, gav os det fif at tage shuttlebussen til biludlejningen og bestille en vogn dertil.

Lej en bil
Det er forholdsvist billigt at leje en bil i USA (husk at diverse bonusprogrammer giver bonus eller rabat på billeje), og benzinen er også til en væsentligt lavere pris end i Danmark. Husk at medbringe kørekort og pas på alle, der vil køre bilen.

Buick_sequoia
Vores lejede Buick

Vi lejede en bil i LA og kørte op langs kysten til San Francisco, Napa, Sequoia & King’s Canyon, Las Vegas, Palm Springs og tilbage til LA. Man kan dog sagtens leje en bil et sted og aflevere den et andet sted.

Hvis du vil leje bil i LA, kan jeg ikke anbefale Sixt i Beverly Hills. De er kronisk underbemandede, så det tog os to timer fra vi gik ind i butikken til vi kunne køre derfra i bilen, og vi havde endda lavet alt papirarbejdet hjemmefra! Bortset fra ventetiden var der dog ingen problemer.

BilSequoia
Vores lejebil i Sequoia Park

Trafikregler
Vær opmærksom på at overhaling indenom ikke er ulovligt i USA.

Højresving for rødt lys er også tilladt, hvis det ikke generer nogen.

Der findes kryds, hvor alle veje er markeret med STOP. Alle skal holde helt stille, og den, der kom først, kører først. Kommer man på samme tid, er der højre vigepligt.

Vær opmærksom på fartgrænserne! Det tager de meget seriøst, og der er en del politi i marken.

3 tanker om “Bil i USA”

  1. Pingback: Tips til Las Vegas | Vendelia

  2. Pingback: Californien rundt – Vendelia

  3. Pingback: Tips til Los Angeles – Vendelia

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.