Tips til San Francisco

Fra guldgraverby over hippierevolutionen til at være stedet, hvor alle der er noget inden for it skal være, er San Franciscos historie broget. Selve byen er også ret broget, hvilket ikke gør den uinteressant at besøge. I modsætning til LA har San Francisco mere størrelse og opbygning som en europæisk storby, og det er faktisk muligt at gå rundt bakkerne til trods. 

Seværdigheder: Alle turistbøger anbefaler Pier 39 og Fisherman’s Wharf, og de bør da også ses, men jeg fandt det ekstremt turistet. Folk alle vegne, popcorn og souvenirbutikker overalt. Jeg havde glædet mig til at se alle søløverne, men af uvisse årsager var de alle taget på sommerferie. Men søde var de få, der var hjemme!

Pier39
Pier 39

Guidebøgerne anbefaler også Golden Gate Park, hvor du også finder Japanese Tea Garden og Botanisk Have udover De Young Museum og California Academy of Sciences, så her er nok at lave. Vær opmærksom på, at der er entre til alle de nævnte ting, dog ikke til selve Golden Gate Park.

JapaneseTeaGarden
Japanese Tea Garden

Selv var jeg mere begjestret for Buena Vista Park. Som navnet antyder, er der en god udsigt fra parken, som ligger på toppen af en bakke. Du kan se over byen og Golden Gate Bridge herfra. Der kommer mange hundeluftere i parken, så der er gode muligheder for at klappe et par hunde.

buenavistapark
Buena Vista Park

Fra Buena Vista Park kan du gå til Haight/Ashbury, hvor hippierevolutionen havde sit udspring. På Haight Street kan du finde alskens butikker og spisesteder, og det er generelt en spændende gade at gå en tur på.

HaightAshbury
Haight/Ashbury

Endnu en god udsigt får du fra Twin Peaks, hvis du er der en dag uden tåge. Dog kan du stadig få en god udsigt længere nede, hvis ikke tågen er for slem.

twinpeaks
Twin Peaks

I San Francisco er man stolte af sit Baseballhold SF Giants, som holder til i AT&T Park. Parken ligger lige ud til vandet, så er specialitet her er et såkaldt “splash hit”, hvor bolder ryger ud i vandet. Du kan derfor se en del kanoerne i vandet under en kamp, som håber på at gribe bolden! Hvis du er i byen, mens der bliver spillet en kamp, så kig forbi og se alle de glade fans, eller køb en af de billige ståbilletter og gå rundt i Parken og mærk stemningen. Den er ikke opbygget som et fodboldstadium, så der er meget andet at lave end bare at se kampen. Der er diverse spisesteder, en gammel sporvogn, en lounge og butikker.

baseball
Baseballkamp i AT&T Park

Steder at bo: Hoteller i SF er ikke billige! Læs anmeldelserne af hoteller på TripAdvisor. Der er mange skrækhistorier at finde! Airbnb blev vores løsning, da det både var billigere og muligt at bo mere centralt. Læs min artikel om Airbnb og få en rabatkode her. Jeg kan i øvrigt kun anbefale vores venlige vært Steve.

Steve
Airbnb i San Francisco

Spise: Boudin er et klassisk spiseted i San Francisco. Stedet ligger ved Fisherman’s Wharf med udsigt til Alcatraz. Det er egentligt et bageri med det klassiske surdejsbrød, og i restauranten indgår brødet selvfølgelig på en eller anden måde i alle retterne. Maden er lækker, indretningen er smuk og beliggenheden helt i top, og det er prisen også.

BoudinUdsigt
Udsigt til Alcatraz fra Boudin

Til en billigere pris kan du få simplere retter med surdejsbrødet i stueetagen. I den billige og gode boldgade finder du Street Taco på Haight Street. Det er et mexicansk spisested inspireret af taco truck-konceptet. Det er hurtigt, simpelt, billigt og utroligt velsmagende.

StreetTaco
Taco fra Street Taco

Er du interesseret i den amerikanske nationalsport baseball, eller vil du bare snuse til stemningen kan du spise på Public House i AT&T Park.  Der er et stort udvalg af hjemmebryggede øl, snacks og sandwich.

publichouse
Public House ved AT&T Park

Hvis du vil have en endnu mere baseballintensiv oplevelse, kan du på udvalgte dage besøge The Yard. Det er et popup-sted, der kun er åbnet på spilledage, hvor San Francisco Giants spiller. Her er glade fans, live musik og flere forskellige food trucks.

theyard
The Yard

Vi fik af lokale anbefalet ramenrestauranten Katana-Ya, som ligger tæt ved Union Square. Stedet syner ikke af noget udefra, og jeg må indrømme, at jeg nok var gået forbi, hvis ikke vi havde en specifik anbefaling – men nøj hvor er det lækkert! Vi fik både sushi og ramen, og begge dele kan absolut anbefales. Der er ikke meget plads, så kom tidligt eller væbn dig med tålmodighed i køen, for den er populær, da den er både god og billig.

 

Andre ting: Trafikken i San Francisco er tæt og hektisk. Vi valgte derfor at benytte os af langtidsparkering og i stedet gå rundt og bruge offentlig transport i byen. Undersøg langtidsparkering på forhånd, da det kan være svært at finde, og der kan være store prisforskelle. Søg på ”long term parking San Francisco”.SF

Der er bakker i San Francisco, og for at undgå at gå død i bakkerne vil jeg videregive et tip fra de lokale: tænk på bakken som en trappe. Gå langsomt og hold ryggen rank, så du primært bruger dine lårmuskler. Læn dig ikke fremad.

Læs mere om min tur til USA her.

1 tanke om “Tips til San Francisco”

  1. Pingback: Californien rundt – Vendelia

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.