God udsigt og tålmodighed i København

Jeg var på venindetur i København, nu vi begge er flyttet fra København, men dagen bød på færre oplevelser end ventet.

Vores første punkt på dagsordenen var at se udsigten fra Tårnet på Christiansborg. (Du finder indgangen til Tårnet lige indenfor de store døre på vej mod ridebanen. Der er sikkert en stor kø, du ikke kan overse – husk at vælge den rigtige. Den ene kø er til restauranten, den anden til udsigtspunktet).

Strøget
Udsigt mod Strøget

Lad det være sagt, at der er en virkelig god udsigt over København fra tårnet! Der er også gratis entré, hvilket er et plus, hvis man er på budget.  Til gengæld betaler du med din tid, for du skal sætte god tid af til dit besøg – først er der kø til at komme gennem sikkerhedskontrollen (i bedste lufthavnsstil), dernæst kø til den første elevator, hvori der kan være 8 personer, og så kø til den anden elevator, hvori der kan være 4 personer, og så til sidst en trappe, inden du når udsigten!

WP_20160227_001
Heldige mennesker, der kommer med elevator nummer 2.

Åbenlyst er der også en voldsom kø for at komme ud igen. Prøv for så vidt muligt at komme på et tidspunkt, hvor der ikke er så mange andre.

Efter at have brugt en del tid (læs: 2 timer) på først at komme op og dernæst ned, var det faktisk tid til at gå hen til restauranten, hvor vi havde bestilt bord.

kod

Restaurant KöD er noget man skal gå efter, da man ellers ikke falder over den i Admiralgade.

Lokalerne er meget fine, omend lydniveauet i restauranten er en smule højt. Umiddelbart vil jeg ikke anbefale stedet til småbørnsfamilier.
Maden er til gengæld virkelig god – jeg kan anbefale tartar til forret – og betjeningen er hurtig og venlig.
Hvis du ikke er kødelsker, er der en enkelt ret, Dagens alternativ, til dig, så du også kan komme med.

Læs andre anbefalinger til København her

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.