Hvorfor vælge Bed and Breakfast

Der er mange muligheder for overnatning, når man er ude på tur: Hotel, hostel, Bed and Breakfast, Air bnb, hytter, sommerhuse o.s.v. I denne uge handler det om fordele og ulemper ved at vælge en Bed and Breakfast som overnatningsmulighed.

Jeg veksler mellem forskellige måder at overnatte på alt efter hvilken type tur, det er, og selvfølgelig mit budget.

Hvad er en BnB?
Definitionen på en Bed and Breakfast, eller forkortet B’n’B, er, at det er en overnattelsesmulighed hjemme hos nogen, og at der kan serveres morgenmad. Det svinger jo selvfølgelig lige fra et lille hummer med en seng og morgenmad i køkkenet til selvstændige bygninger med eget køkken.
Den store fordel, hvis du er glad for lidt privatliv, er, at du aldrig deler værelse med nogen, udover selvfølgelig den eller de personer du rejser med.

Oplev kulturen
En anden stor fordel ved B’n’B er, at du kommer til at opleve kulturen. Du er som sagt hjemme ved nogen privat, og selvom du potentielt kommer til at bo i et andet hus på grunden, afspejler det stadig, hvordan man bor i landet. Du kommer også til at tale med værterne og har mulighed for at få anbefalinger til seværdigheder og spisesteder fra dem. Derudover er det også en god chance til at prøve den lokale morgenmad!

Spar penge
I mange tilfælde er der penge at spare ved at vælge en B’n’B uden at gå på kompris med privatliv  og komfort. Jeg har ofte selv benyttet B’n’B i England, da der er en klækkelig besparelse i.f.t. hotelpriser, og B’n’Bs her har efter min erfaring en ganske høj standard. Du får dit eget værelse og for det meste også eget badeværelse. Jeg har en enkelt prøvet, at der var to værelser, der delte badeværelse, hvilket også er en ganske god opgradering i.f.t. hostels.

Beliggenhed
I nogle populære storbyen kan en B’n’B skaffe dig en fabelagtig beliggenhed for en brøkdel af prisen i.f.t. et hotel.
Andre gange er beliggenheden det, man går på kompromis med, da de kan ligge i udkanten af den by eller det område du vil besøge, og visse B’n’Bs egner sig bedst til kør-selv-ferier, hvor de til gengæld kan være super smarte!

Booking
Du bor som sagt privat, så det er meget forskelligt, hvordan du booker. Nogle værter foretrækker, at du betaler gennem den udbyder, de bruger, mens andre foretrækker kontant betaling ved ankomst.
Søg rundt på nettet og benyt evt. sider som bedandbreakfast.eu, hvor du kun får vist b’n’b og ikke hoteller.

Læs mere om Airbnb her og om B’n’B i Sydengland her og i området omkring Hadrians mur

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.