Æbelholt Kloster

I weekenden gik turen til Æbelholt Kloster for at besøge middelaldermarkedet.

Æbelholt Klostermuseum består af et museum og så ruinerne fra det middelalderlige kloster. Ruinerne er  pænt holdt og giver et indtryk af et stort og velfungerende kloster.

WP_20160612_006
Vue mod bueskydningsbanen

Selve museet er ikke særligt stort, men det er til gengæld interessant, hvis man er interesseret i liv og død i middelalderen. Der er utroligt mange skelletter og dele af skelletter fundet på stedet. Klostret har selvfølgelig huset et hospital, så der er mange eksempler på operationer og andre helbredende tiltag foretaget i middelalderen. Og så er der selvfølgelig et skellet fra en mand, der blev levende begravet og en kvinde med et foster i maven!

WP_20160612_007
Pause i ruinerne

Da vi besøgte Æbelholt var der det årlige klostermarked, der blev holdt i og omkring ruinerne. Det var utroligt hyggeligt, og vejret var da også lige i øjet – ikke for varmt, og ikke for koldt. Markedet bød på boder med smykker, krystaller, punge, uld o.s.v., bueskydning, ridderheste, foredrag om klosterurter, middelalderkoncert og selvfølgelig middelaldermad.

Det var dejligt afslappet og samtidigt spændende. Folk var i godt humør, og der var hunde tilladt, der alle var søde og venlige. Jeg kan varmt anbefale et besøg næste år.

BjørnTullia
Hunde tilladt

Hvis du gerne vil på middelaldermarked er der her en liste, da der stadig er en del tilbage i år.

Få mere inspiration til oplevelser i Danmark her

1 tanke om “Æbelholt Kloster”

  1. Pingback: Middelalder- og vikingemarkeder – Vendelia Travels

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.