På besøg i middelalderen: Middelaldercentret, Nykøbing F

Middelaldercentret i Nykøbing Falster er hands-on formidling af middelalderen i Danmark. 

20160605_105122_001
Vue over Guldborgsund

Middelaldercentret er bygget op som en lille middelalderby ved navn Sundkøbing lige ved Guldborgsund med gadekær, smedje, købmand, bueskydningsbane og en rendebane til ridderturneringer.

20160605_105355
Lidt af Sundkøbing

I byen bor og arbejder forskellige frivillige, som fortæller om livet i middelalderen. Der er bl.a. en blidemester, som hver dag kl. 12.00 er en del af holdet som affyrer de to blider (kastemaskiner), som centret har, over Guldborgsund. Publikum skal dog også hjælpe til, da det kræver en del hænder at få dem ladet, og det sker selvfølgelig under underholdende former!

20160605_115113
Blider (kastemaskiner)

Der er også en daglig ridderturnering, som igen er både underholdende, oplysende og ikke mindst imponerende! Ridderne er foruden morsomme og imponerende til at håndtere både hest, lanse og sværd!

WP_20160605_003
Rendebane

Et stort hit er teknologiskoven, hvor der er bygget kopier er diverse opfindelser fra middelalderen, som man kan afprøve. Det er virkeligt godt lavet for både børn og vokse. Jeg elsker at kunne røre ved ting, så jeg kan forstå, hvordan de virker. Her er både vandpumpe, Arkimedessnegl, en middelalderlig kran o.s.v, o.s.v.!

20160605_130110
Teknologiskoven

En ny ting er den magiske skov, hvor den middelalderlige overtro bliver gennemgået. Udover de sjove historier er det også en fin tur gennem skoven. Tag dog en myggespray med!

WP_20160605_015

For at holde stilen kan man selvfølgelig også nyde mad som i middelalderen. Desværre var Den Gyldne Svane lukket, da jeg besøgte stedet, men menukortet så spændende ud og omgivelserne var lige i øjet. Café Svanen ved siden af serverer moderne mad, så man behøver ikke kaste sig ud i fortidig mad. Der er også madpakkeområde. Jeg elsker dog at prøve al slags mad, så jeg afprøvede middelalderbrød med gurkemejepølse på torvet – lækkert!

20160605_125039
Den Gyldne Svane

Summa summarum egner Middelaldercentret sig glimrende til en lærerig og sjov dag ude for både voksne og børn. Kig på hjemmesiden efter aktiviteter, som der er en del af over sommeren.

Læs mere om oplevelser på egnen her.

4 tanker om “På besøg i middelalderen: Middelaldercentret, Nykøbing F”

  1. Pingback: Anmeldelse af Borgring – Vendelia

  2. Pingback: Hjerl Hede – anmeldelse af frilandsmuseet – Vendelia

  3. Pingback: Pit-stop i Hårlev – Vendelia Travels

  4. Pingback: Naturture: Sjælland – Vendelia Travels

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.