Lissabon – Mad, shopping og hotel

I dag kommer en blandet artikel med mine anbefalinger til mad, shopping og hotel i Lissabon.

Mad

Lad det være sagt med det samme: jeg er ikke imponeret over kogekunsten i Lissabon, men der er allgevel et par steder, der skal nævnes.

Antiga Confeitaria de Belém: Konditoriet er berømt for deres Pasteis de nata (pastel de nata i ental), som er små butterdejstærter fyldt med en slags crème brulée som man drysser kanel på. Pastel de nata har været nationalkagen siden 1700-tallet og er opfundet af nonnerne i det nærliggende kloster, Mosteiro dos Jerónimos. Portugiserne myldrer til konditoriet langsvejs fra. Adressen er Rua de Belém 84.

PasteldeNata2
Min anbefaling er at købe kagerne og tage dem med. Det er ikke særligt hyggeligt at spise i konditoriet, da der er temmelig proppet og lydniveauet er højt.

Café A Brasileira: Kaffehuset med navnet Den brasilanske dame åbnede d. 19/11 1905 og har et fint tidssvarende interiør. Der er ofte gademusikanter lige foran, så det er svært at føre en samtale. Adressen er Rua Garrett 120.

Amorina – Lisboa Chiado: Ishuset findes på Rua Garett 49 og på Rua Augusta. Det er super lækker italiensk is. Du bestiller størrelsen på din vaffel eller bæger, og kan få så mange smagsvarianter i, som du ønsker.

AmorinoIs

Os Tibetanos: En tibetansk vegetarrestaurant kan du finde i Lissabon. Restauranten er populær og kan besøges 12.15-22.30 på Rua do Salitre 117. Her får du velsmagende vegetarmad lavet af tibetanske munke. Stå af ved metrostoppet Avenida, og gå opad Rua do Salitre, hvor du finder restauranten på venstre hånd.

OsTibetanos

Shopping:
Rua Augusta: I centrum finder du shoppinggaden Rua Augusta med Zara, Mango og des lige. Kig også i de omkringliggende gader.
El Cortes Ingles: Tag metroen til S. Sebastião, hvor du finder stormagasinet El Cortes Ingles på Avenida António Augusto de Aguiar.
Avenida Liberdada: En shoppegade, hvor designerbutikkerne ligger side om side. Der er dog ikke andet at komme her efter.
C.C. Colombo: Tag metroen til Colégio Militar, hvor du finder dette center med over 400 butikker! Her er vitterligt alt, hvad dit hjerte kan begære fra designermærker til high street.

CCcolombo2

Overnatning
Hotel Borges Chiado: Beliggenheden er helt i top få skridt fra metro-stoppet Baixa-Chaido, og sporvogn nr. 28 holder også få skridt fra døren på dette tre-stjernede hotel. Servicen efterlader dog noget at ønske. Personalet er decideret uhøfligt, men morgenmaden og rengøringen er fint nok. Det er ikke et hotel, jeg ville booke igen, men har du brug for ekstrem central beliggenhed, fås det næppe bedre.

Læs mere om Lissabons historie her.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.