Seværdigheder i Dublin

I denne uge skal det handle om en af mine favoritbyer, nemlig Dublin. Her får du en liste over de seværdigheder, som jeg mener, du bør sætte tid af til at se, når du er i byen.

Bygninger og steder
Der er ikke noget bedre end at gå rundt i en by til fods og opleve de steder og bygninger, der gør byen speciel. Her er højdepunkterne i Dublin.

Molly Malone, Suffolk Street
Molly Malone, Suffolk Street
 • Grafton Street: Dublins hovedstrøg
 • Statuen af Molly Malone: Molly plejede at stå på Grafton Street, men blev forflyttet i 2014 til Suffolk Street. Hun er en kendt figur fra en populær folkesang.
 • General Post Office: Udover at være hovedkontor for den irske postvæsen, er bygningen også den nok mest berømte i Dublin. Det er en klassiske bygning med joniske søjler, men det, der gør bygningen berømt, er, at den tjente som hovedkvarter for oprørerne i påsken i 1916. Siden er bygningen blevet et nationalsymbol.
 • Temple Bar: Natklubber og barer og cafeer ligger side om side med design- og modebutikker, mens der er gratis kunst- og kulturarrangementer udenfor.
 • St. Patrick’s Cathedral: Ingen liste uden en kirke. Den irske skytshelgens kirke er fra 1191, og er stadig den største i landet. Den er nationalkatedral, og har et rigt udsmykket indre til at matche dens status. Den berømte forfatter Jonathan Swift har været dekan i kirken.

Typisk irsk
Våde varer er populære i Irland, så hvorfor ikke gøre sig klogere på de lokale favoritter?

Guinness Store House
Guinness Store House
 • The Old Jameson Destillery: Irland og whiskey hænger uløseligt sammen (husk det er med ‘e’ i Irland og uden ‘e’ i Skotland!). Her i destilleriet kan du lære whiskeyens historie, hvorfor det er med e i Irland og hvordan den laves. Turen afsluttes med smagsprøver.
 • Guinness Store House: Irernes favoritøl bliver her vist frem i et udstillingscenter. Fremstillingsprocessen, øllets historie og deres reklamer gennem tiden vises her.

Museer
Jeg elsker at gå på museum, men det kan også være hårdt og trættende, så det er med at udvælge de bedste. Her er mine favoritter i Dublin.

Kilmainham Gaol
Kilmainham Gaol
 • Trinity College: I min verden er topprioriteten i Dublin at besøge Trinity College, hvor man kan se The Book of Kells. Bogen er en rigt illustreret udgave af det nye testamente på latin fra omkring år 800. Det, der gør bogen special, er den måde, hvorpå den er udsmykket, som adskiller sig fra den samtidige stil på den europæiske fastland. Lær mere om det i løbet af udstillingen.
 • Chester Beatty Library: Endnu et fantastisk museum, som ovenikøbet er gratis. Her kan du nyde flere smukke bøger, manuskripter og ægyptiske papyri fra Sir Alfred Chester Beatty private samling fra 1875-1968.
 • Dublin Castle: Slottet er nu hjemsted for den irske regering og kan beses, når der ikke sker vigtige politiske møder. Stedet er begyndt som vikingeborg og har en spændende historie med ombygninger, brand og oprør.
 • Dublinia: Et interaktivt museum om livet i Dublin i vikingetiden og middelalderen. Et spændende museum for alle aldre.
 • Kilmainham Gaol: Et fængsel fra 1792. Her er flere berømte irske oprørere blevet henrettet gennem tiden. Et barsk, men spændende museum.

Læs mine anbefalingen til venindeferier her

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.