Hotel Postgaarden og Knud Lavards Kapel

Frisk luft til mennesker og hunde, ruiner og god frokost er hvad dagens indlæg byder på. Turen gik til Sorø om omegn til en dag med historiske indslag.

Read in English

Frokosten blev indtaget på Hotel Postgaarden. Hotel Postgaarden begyndte som herberg i Storgade 17, hvor Sorø Museum nu holder til, men i 13. marts 1767 rykkede det til de nuværende lokaler i Storgade 25. Her mente ejeren Johan Adolph Foss bedre at kunne beværte til tilrejsende. Den nuværende indgang var førhen vognport, og i den hyggelige gård var gæstgiveriet.

Hotellets historie byder på mange berømte gæster som H.C. Andersen, Ingemann og Holberg.

Frokostkortet er ikke omfattende, men småt er godt, og frokostplatten kan anbefales. Det var ikke imponerende, men ganske udmærket.

Med fyldte maver gik turen mod Myrdeskoven, hvis dramatiske navn vidner om mordet på Knud Lavard i 1131.

Kort efter mordet på Knud begyndte der at blive talt om mirakler ved graven, og Knud blev ophøjet til helgen i 1170. Ved Knud Lavards vej i kanten af Haraldsted Skov, kan man se ruinerne af Knud Lavards Kapel  (også kaldet Haraldsted Kapel). Det er rigtigt fint, selvom det kun er nogle meget lave murrester, men det er nemt at forestille sig kapellet. Ifølge historier skulle kapellet være opført nær den kilde, der sprang, hvor blodet dryppede fra Knuds lemlæstede lig, og hvor der skete mange mirakler. Kilden er dog nu forsvundet. Kapellet var et populært mål for pilgrimme i middelalderen, men forfaldt efter reformationen og blev udgravet i 1883.

Ikke langt derfra står også et mindekors for Knud Lavard fra 1902.

Da Knud blev ophøjet til helgen i 1170, blev helgenskrinet flyttet til Sct. Bendts kirke i Ringsted.

Sct. Bendts kirke
Sct. Bendts kirke

Læs mere om spisesteder i Ringsted og om Ringsted outletby.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.