Rejsetips til Malta – inkl. spisesteder og budget

Malta er et nemt land at være turist i. Folk er venlige og hjælpsomme, og med en fortid som britisk koloni kan alle tale engelsk. Her er heller ikke store afstande, hvilket også gør det nemt som turist at få set alle højdepunkter.

Transport
Offentlig transport foregår ved hjælp af bus. Her er ikke noget besværligt zonesystem. Man kan købe en billet, som gælder i to timer, og du kan skifte alle de gange du vil inden for de to timer. Og det er så hele systemet. Du køber billetter i bussen og skal opbevare den hele turen. Du kan også købe en “klippekort” med 12 ture for 15 €. Det er et rejsekort, som du bipper hver gang, du går ind i bussen. Den siger “Ok” første gang og “transfer”, hvis du kan køre videre på samme billet. Er I flere om kortet, bipper du en gang pr. person. Alle de busser, jeg prøvede, var moderne og havde skilte med stoppene på både maltesisk og engelsk.


En ting, man skal være opmærksom på, hvis man ikke begynder turen ved busterminalen i Valletta, hvor stort set alle busser begynder og ender, er, at man skal vinke til bussen, for at den stopper.
Vi boede i Valletta, og herfra tager busturen ca. en halv time til Mdina (bus 50-53) eller Marsaxlokk (bus 81, 82, 84), ca. 1 time til Cirkewwa (bus 41-42), hvorfra færgen går til Gozo og ca. 15 min. til Tarxien (samme retning som Marsaxlokk).
Det er utroligt nemt at komme til Gozo. Man tager bussen til Cirkewwa, hvorfra færgen går. Man skal ikke købe billet for at komme til Gozo, den køber man først retur. Den koster 4,65 €.

Mad
Maltesisk mad minder på mange måder om det italienske køkken, og der er ret mange spisesteder med prædikatet “mediterranean”. Det gør det dog ikke mindre maltesisk, da der stadig er et maltesisk islæt i det italienske. Man spiser en del kanin på malta. Kanin hedder fenek på maltesisk. Det fås på mange måder, lige fra pasta med kaninstykker til lørdagskyllingmaner.


Derudover er de stolte over deres bagværk, både brød og kager. Man får som regel brød til maden med smør, kryddersmør eller olie.
Deres kager er store, lækre og fås i et utal af varianter.

Jeg kan anbefale følgende restauranter (opdelt efter by):
Valletta
King’s Own Band Club (274 Republic Street). Stedet her huser militærorkesteret King’s Own Band, men er åbent for alle, selv når orkestret øver. Det er rigtigt fint at høre til maden. Her er hovedsagligt indfødte, hvilket altid lover godt. Og maden her er uovertruffen og ganske billig. Husets hvidvin kan anbefales!


Caffe Cordina (ved Republic Square). Cafeen huses i et historisk palazzo og er grundlagt i 1837. Det er en tesalon, der er berømt for sine kager og sin lysekrone. Her er temmelig travlt.

Mdina
Bacchus (1 Inguanez Alley). Traditionel fornem restaurant i et gammelt våbenmagasin. Maden er god og lidt dyrere. Dronning Ingrid spiste her i 1979.


Fontanelle (Bastion Street). Fantastisk konditori med udsigt over det meste af Malta.

Gozo
La Veranda (Manoel de Vilhena Str., ved havnen i Mgarr). Glimrende restaurant med mediterransk mad i hyggelige omgivelser.


Piazza Café (ved st. George’s Basilica, Victoria). Hyggelig og rolig café i Victoria. Deres Gozo-platter kan anbefales. Slut af med at besøge den fine basilika.

Hotel
Vi boede på British Hotel i Valletta. Beliggenheden var helt i top, men det er faktisk også svært at finde en dårlig beliggenhed i Valletta. Byen er nemlig kun 1 km lang og 1 km bred, så alt kan nås til fods.
Hotellets personale er venlige og der var gratis Wi-Fi. Vores værelse lå temmelig langt væk fra indgangen til hotellet, faktisk i en helt anden bygning, som man kom til gennem et virvar af gange og trapper. Det er der i og for sig ikke et problem i, men det gør bare, at man ikke lige hopper forbi hotellet for at tage en ekstra trøje på eller smide noget, fordi det tager ca. et kvarter bare at komme hen til værelset og et kvarter at komme tilbage ud på gaden igen bare i gå-tid! Derudover var rengøringsstandarden ikke imponerende, så jeg ville mene, der skulle kunne findes et bedre hotel i Valletta.

Budget
Her er en oversigt over, hvad vi brugte af penge på turen. Madposten kunne man sagtens have gjort mindre. Vi kunne også have sparet penge ved at tage bussen fra Valletta til og fra lufthavnen. Det tager ca. 1 time, mens det tager 20 minutter med taxa. Alt er i € med mindre andet er angivet.

Entréer:
St. Paul’s Cathedral 8,50
Wignacourt Museum 8,50
Domus Romana 10,50
Knights hospitallers 8,50
Tarxien temples 10,50
Arkæologisk museum 8,50
Armoury 12
St. John’s Co-Cathedral 17,50
Entréer i alt: 76 €

Frokost:
Bacchus 39,85
Sotto 31
Cockneys 26


Aftensmad: 

King’s Own 61,50
King’s Own 41,50
Ranieri 39,40
Veranda 43,15


Anden mad og drikke: 
British Hotel Panorama Bar 9,95
Fontanella 10,75
Caffe Cordina 19,35
Browns 5,60


Mad og drikke i alt: 328,05 €

Transport:
Færge til Gozo 9,30
Barakka Lift 2
Klippekort til bus 15
Bus på Gozo 25
Taxa til og fra lufthavn 35
Transport i alt: 86,3 €

Hotel: 424
Flybilletter: 189,98 euro + 2.766 kr = 372 €
Turen i alt: 1.476,33 € = 10.979 kr.

Læs om Maltas seværdigheder her og Maltas historie her.

2 tanker om “Rejsetips til Malta – inkl. spisesteder og budget”

  1. Pingback: Anmeldelse af Maps.me – Vendelia

  2. Pingback: Anmeldelse af Maps.me – Vendelia Travels

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.