Sådan planlægger man en drømmeferie

Faste læsere af bloggen vil vide, at jeg kun har været kortvarigt i Asien, nemlig ved at være på den asiatiske side af Bosphorus, når jeg var besøgt Istanbul. Det kunne jeg godt tænke mig at få gjort noget ved, så nu er jeg ved at planlægge en tur til Japan, og jeg vil her dele processen. Tokyo har nemlig været på min liste over drømmedestinationer siden 2005!

Det første, jeg gør i min planlægningsproces, er, at undersøge, hvad der er at se, og lave en liste over de ting, jeg ikke vil gå glip af for at danne mig et overblik over, hvor mange overnatninger jeg har brug for.

Tokyo er Japans hovedstad med ca. 12 mio. indbyggere, hvilket giver en imponerende befolkningstæthed. Byen er et sammensurium af moderne asiatisk popkultur, high-tech forretningskultur, michelinrestauranter og respekt for historien og kulturen. Det vil jeg gerne opleve.

Must-see seværdigheder i Tokyo:
Templet Senso-ji: Tokyos ældste tempel, som ifølge et sagn blev grundlagt, da to fiskerbrødre trak en gylden statue af en gudinde op af floden i 628 e.v.t.
Templet Meiji-jingu: En kæmpestor shinto-helligdom i en fredfyldt oase af træer. Helligdommen blev først opført i 1920, men ødelagt under luftangreb i løbet af 2. verdenskrig og genopført i 1958.
Katte-café: Et japansk koncept, hvor travle forretningsfolk kan komme hen og slappe af med at kigge på katte og få lidt mad.
Tokyo Tower: Det 333 m høje tårn er symbol på Tokyos genfødsel efter 2. verdenskrig. Her kan man se ud over hele byen.
Shibuya: Epicentret for japansk pop-kultur.
Tokyo National Museum: Et indblik i japansk kunsthistorie gennem de seneste 2000 år fra kimonoer til sumaraisværd.
Oedo Onsen Monogatari: Stedet er en temapark bygget op om de traditionelle onsen, fællesbade ved varme kilder. Her er spil, tivoli, madboder og selve badet i en, hvad der skal ligne en by fra Edo-tiden.
Fuji bjerget: Det berømte bjerg med den sneklædte top.

Når man nu er taget til Japan, er det dumt kun at se Tokyo. Man kan komme til den gamle kejserby Kyoto fra Tokyo med Shinkansen på 2 timer og 20 minutter og fra Kyoto til Osaka med samme tog på bare 12 minutter.

Must-see seværdigheder i Kyoto og Osaka:
Kyoto
Kyoto gosho: Kejserens palads fra 794 og park, hvor ikke et blad ligger forkert.
Nijo-jo: Shogun Tokugawa Ieyasus borg fra 1603, hvor man kan se et nattergalegulv, et gulv der knirker og afslører ninjaer.
Shimogamo-helligdommen: En helligdom fra 700-tallet mellem to floder
Kyoto Handicraft Centre: Stedet for traditionelt japansk håndværk
Tsuruse: Klassisk restaurant fra Meiji-tiden med udsigt til kirsebær- og ahorntræer
Fushimi Inari Taisha: Efter sigende en af de smukkeste shintohelligdomme med hundredvis af røde shintoporte.
Gion: Geishaernes kvarter
Osaka
Osaka-jo: Shogunen Toyotomi Hideyoshis enorme borg
Umeda Sky Building: En 173 m høj futuristisk skyskraber med et udsigtspunkt, der kaldes ”Floating Garden Observatory”. Der er restauranter i kælderen, der er inspireret af tiden efter 1. verdenskrig.
Shinsekai: betyder ”nye verden” og er navnet på området med tårnet Tsutenkaku i midten, der skulle markere fremskridt og succes efter 2. verdenskrig.

Det var listerne. Kyoto er kulturens højborg, mens Osaka er kaldes for Japans køkken. Jeg vil derfor bruge 3 dage i Kyoto og 1 dag i Osaka. Fra Osaka vil jeg tage direkte tilbage til Tokyo med Shinkansen om aftenen. Dvs. jeg skal bruge 3 overnatninger i Kyoto på et centralt placeret hotel. Jeg regner med at jeg vil bruge en hel uge i Tokyo, inden jeg tager til Kyoto og Osaka, og så en enkelt overnatning efter udflugten. Dvs. 7 overnatninger i Tokyo, 3 overnatninger centralt i Kyoto og 1 overnatning i Tokyo tæt ved Tokyo station til slut.

Næste del af processen er at finde hoteller. Jeg plejer at benytte mig af Trivago.dk, der er en stor prissammenligningsside udelukkende med hoteller, der giver et godt overblik over ledige hoteller og de forskellige priser, man kan få det til. Trivago.dk samler fra alle sider, som hotels.com, expedia og endda fra hotellernes egne sider.

Man søger på by og periode, hvorefter du i venstre side kan benytte dig af forskellige filtre.

I standardfiltret kan du vælge antal stjerner, gæsternes vurdering, pris, afstand fra forskellige punkter i byen og populære ting som Wi-Fi og morgenmad. Du kan også benytte dig af det udvidede filter:

Jeg vil især fremhæve hotelfaciliteter, hotelkæde og værelsesfaciliteter. Under hotelfaciliteter kan du vælge ting som Kæledyr tilladt, allergivenlige værelser og 24-timers reception.
Hotelkæde er smart, hvis du er medlem af en loyalitetsklub og optjener point ved en bestemt kæde.
Under værelsesfaciliteter finder du alt, hvad der kan være på et hotelværelse. Jeg har fremhævet de ting, jeg sorterer efter.

Jeg har nu indstillet mine filtre og trykker øverst til venstre på “Se på kort”:

Nu kan jeg se, hvor de hoteller, der passer til mine kriterier, ligger, og jeg kan fremhæve områder med fx restauranter eller sightseeing:

Jeg vælger The Tokyo Station, som ligger godt ift. Tokyo Station og opfylder mine kriterier, så jeg trykker for at se, hvor jeg kan få den bedste pris:

Der er ikke nogen sikker vinder blandt de nuværende priser, så jeg vælger at gemme hotellet på min hotelliste ved at trykke på hjertet. Denne funktion kræver dog, at du har oprettet en bruger:

Inde på min hotelliste kan jeg se, alle de hoteller jeg har gemt til min Japan-tur. Her kan jeg oprette noter, så jeg kan huske, at The Tokyo Station ville passe godt til efter Kyoto og Osaka.

Jeg kan også slå prisnotifikationer til, hvor jeg får en mail, hvis prisen falder med 5, 10 eller 15%. Det er super smart!

Der er også andre funktioner på hotellisten, som fx sammenligning af hoteller, se de gemte hoteller på kort og så kan du dele listen på diverse sociale medier og som link.

Der er mange sider med prissammenligninger på nettet, og det er en jungle at finde ud af hvilke der er gode og har de features, man har brug – for slet ikke at nævne at det er svært at overskue, om man har fundet den bedste pris!

Jeg er især glad for Trivago.dk, fordi den henter indhold fra alle hoteludbydere, så man ikke behøver at søge dem igennem. Derudover udmærker Trivago.dk sig ved at have funktioner indbygget, som jeg ikke har set andre tilbyde: lister med hoteller til de steder, man planlægger at besøge; noter om de enkelte hoteller; prisnotifikationer på specifikke prisfald ; sammenligning af hoteller. Endelig kan man dele hotellisterne med sine rejsefæller, så man ikke behøver at føre et separat dokument.

Sidste punkt er at finde flybilletter. Da jeg gerne vil flyve direkte til Tokyo, er SAS min eneste mulighed. Jeg kan tjekke lavpriskalenderen og holde øje med tilbudskampagner. Jeg er nu klar til min drømmeferie, når hotel- og flypriser passer sammen!

Dette er ikke et sponsoreret indlæg. Jeg modtager kommision for køb via affiliate links her på siden.

1 tanke om “Sådan planlægger man en drømmeferie”

  1. Pingback: Velkommen til 2018 – Vendelia

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.