Hanstholm og bunkerne

Hvis man er interesseret i anden verdenskrig, bunkere, antiluftværn og/eller tyske kanoner, er det værd at aflægge Hanstholm et besøg.

Der er utroligt mange bunkere i Hanstholm! Vi kørte først til Vigsø strand, hvor der er ca. 25 bunkere spredt ud på stranden og i vandet. Det er surrealistisk mange, og enkelte af dem, kan man komme ind i, unden at få for våde fødder. De var en del af et batteri, som tyskerne havde under anden verdenskrig som en del af Atlantvolden.

Det er et spændende stykke strand til en gåtur, og her kan selvfølgelig også bades og slikkes solskin, når vejret er til det.

Herfra gik turen videre mod Hanstholm, hvor vi gjorde holdt ved en kanon med tilhørende bunker.

Dagens sidste bunkerrelaterede punkt var Museumscenter Hanstholm. Museets holder til i en af de største bunkere bygget i Danmark. Her er der udstillinger om befæstningsanlægget.

Rundt om selve museet ligger friluftsmuseum batteri Hanstholm I, som er et naturskøntområde med 17 bunkere og kanoner i klitternne omkring Hanstholm.

Her er også en togbane, som blev brugt til at fragte ammunition rundt mellem de fire kanoner og ammunitionsbunkerne. Ca. 1 km. af den gamle smalsporsbane er genetableret, og man kan få en tur. Toget kører dagligt i højsæsonen. Turen tager ca. 10 minutter.

Hvis man synes, stranden og museumsområdet virker bekendt, er det muligvis pga. Olsen-Banden. Olsen-Banden i Jylland er nemlig delvist optaget her i området, og det er muligt at gå i deres fodspor.

Læs om det her på museets hjemmeside.

Dagens sidste mål var Hanstholm Madbar. Det er et lækkert spisested med god udsigt over havnen i Hanstholm. Det er moderne dansk køkken i trendy omgivelser. Man sidder tæt i restauranten, men der er også mulighed for at sidde udendørs, hvis vejrguderne tillader det.

Betjeningen er superflink og maden kommer hurtigt. Og vigtigst af alt, så er den lækker.

Alt i alt var det en rigtig spændende tur til Hanstholm!

1 tanke om “Hanstholm og bunkerne”

  1. Pingback: Naturture: Jylland – Vendelia Travels

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.