Paris, Versailles, Monets Have og koncert

Første del af årets sommerferie stod på en rundtur i Frankrig – ganske givet en rundtur, der begrænsede sig til Paris og omegn samt Provence med stærkt fokus på Côte d’Azur og en afstikker til Monaco. Denne uges indlæg kommer til at handle om tiden i Paris.

Både Morten og undertegnede havde besøgt Paris før, så vi behøvede ikke de obligatoriske turistgøremål som at sejle på Seinen og bestige Eiffeltårnet. Fokus var i stedet på de ting, vi ikke før har nået, nemlig ture ud til ting i omegnen af Paris. Jeg har selvfølgelig en evig date med Louvre, som man aldrig bliver færdig med, men det blev fravalgt i denne omgang til fordel for turene.

Versailles
Første tur fra Paris var Versailles, som vi ikke havde besøgt før. Det er nemt at komme til Versailles fra Paris. Man tager den gule RER-linje til stationen Versailles-Rive Gauche. Toget kører bl.a. fra Gare d’Austerlitz, som vi boede i gåafstand fra. Derfra tog det ca. 45 min. Fra stationen er der er lille gåtur fra 10 minutter til slottet. Du støder automatisk ind i køen! Køen er ikke til billetkontoret, så er I to eller flere, kan en med fordel stille sig i køen, mens den anden går ind og køber billetter på billetkontoret, som ligger til venstre på slotspladsen. Vi stillede os i kø kl. 9.50 og kom ind kl. 11.50, så husk at medbringe tålmodigheden, vand og solcreme!

Inde på selve slottet bliver det ikke meget bedre – du går rundt i omtrent den samme kø. Derudover var jeg ikke videre imponeret.

Jo spejlsalen er flot, men resten af slottet ikke ikke flottere end så mange andre slotte, jeg har set, og hvor jeg også har haft mulighed for at nyde pragten. Måske er jeg bare forvænt som dansker, hvor vi har mange flotte slotte, som stadig er beboede og derfor har det pragtfulde interiør også?

I hvert fald var haven det der mest imponerede mig. Den er stor, indeholder utallige springvand og genlyder af klassisk musik. Og man kan gå uden at træde andre turister i nakken.

Monets have i Giverny
Langt mere vellykket var turen til Monets have. Igen er det ret nemt. Fra Gare St. Lazare kører toget til Vernon. Vær opmærksom på, at der ikke vrimler med toge retur, så planlæg omhyggeligt, hvornår du vil tilbage. Fra Vernon kører der busser og Le Petit Train, som er et fjollet lille turisttog, til Giverny.

Busserne koster 10€ tur-retur, mens toget koster 8€. Vi valgte toget, og det var et hit. Det lille tog kører til Giverny med et stop ved Le Vieux Moulin de Vernon, som er den sidste mølle af sin slags. Derefter går turen direkte til Giverny. På vejen tilbage får man en fin rundtur i Vernon, inden man bliver sat af med togstationen.

Le Vieux Moulin de Vernon

Fra parkeringspladsen i Giverny, hvor både busserne og Le petit train holder, er der en lille gåtur til selve landsbyen Giverny, hvor Monets hus og have ligger. Landsbyen er lille, og der er forholdsvist mange turister (og skilte), så det er nemt at finde frem til huset. Entréen er 9,50€. Igen er det et populært sted, så der kommer vitterligt busfulde af turister. Vi var her sammen med to busser med tyske pensionister, en busfuld pensionister af ukendt nationalitet samt en fransk skoleklasse, så det var gåsegang rundt i haven og derefter gåsegang rundt i huset.

Stierne rundt i haven er ret smalle, så man kan ikke sådan overhale, hvis man først kommer bagefter en gruppe. Men der er smukt.

Koncert i AccorHotels Arena
Grunden til, at vi i første omgang skulle til Frankrig lige præcis nu, var faktisk, at vi skulle til koncert med Phil Collins i AccorHotels Arena. Det var en ovenud vellykket koncert, og det var et rigtigt fin sted at være til koncert. Der var en utroligt lang kø til at komme ind, men det gik ret hurtigt og det var nemt at finde vores pladser. Der var varmt, både fordi der var mange mennesker, men også pga. temperaturen uden for som var over 30 grader.


Alt i alt kan jeg kun anbefale at tage til koncert ved AccorHotels Arena, der ligger i gåafstand fra Gare de Lyon.

Hotel i Paris
Hver gang jeg har været i Paris har jeg valgt at bo på et hotel i gåafstand fra en metrostation, da det er den nemmeste måde at komme rundt i Paris. Denne gang var ingen undtagelse, men her gik jeg efter en specifik station, nemlig Gare de Lyon.

Gare de Lyon

Først og fremmest fordi AccorHotels Arena ligger tæt på denne station, og det betød, at vi kunne gå hjem efter koncerten. En anden grund var, at vi dagen efter koncerten skulle med toget videre til Nice, og toget til Nice kører fra Gare de Lyon. Valget faldt på Hotel Adriatic, da det passede med den ønskede beliggenhed og var det eneste hotel i området, hvor jeg kunne bruge bonusovernatninger fra Hotels.com!

Godt spisested i kvarteret

Derudover ligger hotellet også tæt på Gare d’Austerlitz, hvor toget går til Versailles. Det er et virkeligt godt hotel til prisen, og det er et rigtigt hyggeligt kvarter at gå rundt i med mange lækre spisesteder, sjove cafeer og små butikker.

Læs om shopping i Paris, Nice, ture fra Nice, Monaco samt Arles, Nîmes og Orange.

5 tanker om “Paris, Versailles, Monets Have og koncert”

  1. Pingback: Paris til Nice – Vendelia

  2. Pingback: Ture fra Nice – Vendelia

  3. Pingback: Arles, Nîmes og Orange – Vendelia

  4. Pingback: Shopping i Paris (og et par fifs til Nice) – Vendelia

  5. Pingback: Sofadestinationer: Paris – Vendelia Travels

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.