Paris til Nice

I sidste uge fortalte jeg om første del af sommerferieturen til Frankrig. I denne uge handler det om opholdet i Nice.

Togtur til Nice
Dagen efter koncerten med Phil Collins (læs mere om tiden i Paris her) gik turen videre til Nice. Jeg havde hjemmefra booket plads på iDTGV-toget fra Gare de Lyon til Nice-Ville. Toget kører fra Hal 2 og ombordstigning åbner 20 minutter før afgang og lukker 5 minutter før afgang. De franske tog er meget effektive, kører til tiden og ankommer til tiden!


Det tager 6 timer at komme fra Paris til Nice. Jeg havde valgt afgangen kl. 7 med ankomst kl. 13. Togturen var ganske ukompliceret. Vi kom lidt før, så vi kunne gå ombord, da dørene blev åbnet. Din billet bliver kontrolleret, før du stiger på toget. Vi fandt vores pladser, og så var ellers bare vente til toget kom til Nice. Folk var rolige på toget og gik ud af kupeen, når de skulle tale i telefon. Der er en salgsvogn, der kom rundt to gange på turen.

Seværdigheder
De fleste har nok hørt om Nice og Côte d’Azur. Nice er en mondæn by med strandliv, smukke hoteller langs Promenade des Anglais, butikker og restauranter.

Nice dannede base for vores udflugter, som der kommer mere om i næste uge.

Spisesteder
Der er mange spisesteder i Nice, og en del af dem er dyre turistfælder. Vi fandt tre rigtigt gode steder med god mad til fornuftige priser:
Chez PipoStedet her falder du nok ikke lige over, men det er værd at lede efter. Her serveres socca, som er en lokal art pandekage/pizza, lavet af kikærtemel i en pizzaovn.

 

Her kommer mange lokale. Prøv også deres dessert, der er en kage lavet af bladene fra sukkeroer. Anderledes og lækkert.

Socca

Le Comptoir du MarcheRestauranten ligner mange af de andre i de gamle bydel, men maden og serveringen er i en anden liga. Stedet er godt besøgt, så det er en god idé at reservere bord.

Restauranten har en bib gourmand.


La Rossettisserie: God mad til gode priser. Et simpelt menukort, hvor du vælger kød (kylling, gris lam, oksekød eller kalv) med tilbehør (kartoffelmos, skiveskårede kartofler, ratatouille eller salat).

Simpelt, godt og velsmagende!

Hotel
Hotellet i Nice var booket gennem Spies, og det var faktisk et rigtigt fint hotel! Hotel Univers ligger ret centralt i Nice ud til Av. Jean Médecin, som er en shoppinggade, kort fra Place Masséna lige op til den gamle bydel. Ifølge hotellet selv er der ti minutters gang til stationen. Det kan gøres med meget hastig gang, men sæt nærmere 15 minutter af!


Hotellet er pænt og roligt, sengene gode, udmærket morgenmadsbuffet, gratis wi-fi og ikke mindst aircondition!

Læs om Parisshopping i Paris, ture fra Nice, Monaco samt Arles, Nîmes og Orange.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.