Arles, Nîmes og Orange

Efter fire dage med base i Nice lejede vi en bil, hvorefter turen gik til Arles, Nîmes og Orange.

Arles
Arles var første stop. Byen er kendt for både romere og Van Gogh, så det var dømt til at være en succes, og byen skuffede ikke! Det er en utroligt hyggelig og stemningsfuld by. Vi ankom søndag omkring kl. 17, så der var ikke særligt mange turister. Da vi var klar til at gå på det første museum mandag, var der ankommet nogle turistbusser, men byen var stadig mægtig.

Vi købte en kombibillet til 11€, der gav angang til 4 monumenter og 1 museum.
Vi så Amphitheatre eller Les Arenes, som det også kaldes. Det er et stort amfiteater i stil med Colosseum, der bl.a. blev brugt til gladiatorkampe. Det er stadig i brug.

Vi så også det antikke teater – det teater, der blev brugt til skuespil. Se den lille video om teatret, den er rigtig god.

En super fed oplevelse var Cryptoportiques, som er en speciel seværdighed i form af de hvælvede rum, der holder Place de la Republique ovenover jævn. Romerne ønskede forum på en jævn plads, og byggede derfor disser buer til det. Man mener, de desuden blev brugt som kornkamre. Indgangen sker gennem Hotel de Ville.

Endelig sluttede vi af med at besøge Musee Departemental Arles Antique – det arkæologiske musem. Et virkeligt godt museum,der giver et rigtigt fint indblik i livet i Arelate (Arles) i antikken. Her er der flere fund fra det antikke teater og fine modeller, der viser, hvordan byen og bygningerne har set ud.

Hotel i Arles: Vi boede på Le Regence, som er et overraskende lækkert hotel til forholdvist få penge centralt i den gamle bydel. Det ligger i gåafstand fra det antikke teater og amfiteater, personalet er venligt.

Der er en fantastisk udsigt fra værelse 7. Gratis parkering ved stationen.

Nîmes
Næste stop var Nîmes, hvis byvåben er en krokodille lænket til et palmetræ stammer fra de romerske veteraner fra Augustus’ feltog til Ægypten, der bagefter slog sig ned i byen.  Byen er på ingen måde så hyggelig som Arles, så vi besluttede at se de monumenter, vi ville se, og så køre videre til Orange.

Første stop var Castellum Aquae, som nok ikke er en seværdighed for alle. Dette lille sted giver et godt indblik i den romerske ingenørkunst. Vandet fra akvædukten Pont du Gard blev samlet her i opsamlingstanken og ledt videre gennem vandledninger. Vandet kom ind gennem det store hul og blev ledt videre gennem ledninger fra de mindre runde huller foran.

Næste stop var Maison Carrée, der er det bedst bevarede romerske tempel. Læs mere om den fantastiske bygning her.

Sidste stop var Arenes de Nîmes – endnu et amfiteater, der blev brugt til gladiatorkampe, og som stadig er i brug til tyrefægtning. Bygningen er flot, men audioguiden er meget lang og kedelig!

Orange
Orange er i stil med Arles en hyggelig mindre by. Her var flere fine ting at se.

 

Arc de Triomphe: Den smukke triumfbue var under restaurering, så der manglede en god del af reliefferne. Det lader dog til at blive smukt, når arbejdet er færdigt.

Théâtre Antique d’Orange: Et af de mest velbevarede romerske teatre i verden, fordi hele bagvæggen stadig står. Et absolut must. Der er en rigtig god film at begynde rundturen med.

Musée d’Art et d’Histoire Et mindre lokalt museum lige overfor teatret. Entre til museet er inkluderet i billetten til teatret. Her er en del billedkunst og to rum med romerske fund. Ikke noget must.

Hotel i Orange: Vi tjekkede ind på Hotel Cigaloun, der var et behageligt hotel centralt i Orange med det sødeste personale. Indretningen var meget landlig fransk med stoftapet og gamle strygejern som bogholdere. Desuden duftede der meget af lavendel. Til hotellet hører en fin gårdhave.

Sidste stop på turen på vej tilbage til Nice var Pont du Gard, den store akvædukt, der førte vand ind Nîmes.

Læs om Parisshopping i Paris, Nice, ture fra Nice samt Monaco.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.