Rejser til og i Grønland (Kangerlussuaq, Air Greenland og bådture)

At rejse til Grønland er forholdsvist dyrt og omstændeligt. At bevæge sig rundt, når man er kommet til Grønland er heller ikke bare sådan lige, for det kræver en båd, et fly eller en helikopter, hvad de fleste af os jo ikke sådan lige har!

Stort set alle flyrejser til og fra Grønland samt indenrigs er med Air Greenland. Undtagelsen er Ilulissat, hvortil man også kan komme med Icelandair via Reykjavik. Air Greenland har altså stort set monopol, og det betyder høje priser. Hold øje med Takuss-billetter, der er billigere (men på ingen måde billige!), fordi det er restpladser på ikke så populære afgange.

Kangerlussuaq
Der går ikke direkte fly til f.eks. Nuuk eller Ilulissat, da lufthavnene der ikke er store nok. Dvs. man er nødsaget til at skifte fly i Kangerlussauq. Det gælder også indenrigsflyvninger. Her mellemlander man altid i Kangerlussauq. Udover at have en stor landingsbane (den er en gammel militærflyveplads anlagt af amerikanerne), er der ikke så voldsomt meget at se i selve Kangerlussuaq. Det kan dog stadig være værd at have lidt tid her, for der er en del ture bl.a. hundeslædeture til indlandsisen, nordlysture og helikopture med moskusoksegaranti!

Hvis du ikke planlægger nogle ture, er der dog ingen grund til at sætte tid af i Kangerlussuaq. Der er rigeligt med ventetid ved mellemlandingen til at nå ud og se den berømte skiltestang samt julemandens postkasse. Og ja, man kan bare forlade lufthavnen i ventetiden. I Nuuk og Ilulissat er der en gate og ingen security, mens Kangerlussuaq har to. En til indenrigs og en til udenrigs med verdens mindste security!

Forsinkelser med Air Greenland
Med god sandsynlighed bliver I alligevel også forsinkede pga. tåge eller andet vejrlig, så I sågar kan nå at besøge alle butikkerne uden for lufthavnen. Især butikken By Heart er et besøg værd. Det er det fineste kunsthåndværk.
Vær opmærksom på, at hvis flyet bliver forsinket, betaler Air Greenland frokost og/eller aftensmad. Du skal dog selv spørge efter madbilletterne i check-ind-skranken. Bliver det nødvendigt betaler de også en overnatning.

Artic Umiaq Line
Min oprindelige plan var egentligt at flyve til Nuuk og derfra tage Artic Umiaq Line til Ilulissat, men sejlplanen og flytiderne endte med ikke at passe, og derfor er jeg nu ekspert i indenrigsflyvninger, forsinkelser og Kangerlussuaq!
Jeg tror stadig det ville være en super spændende tur, hvor man får set og oplevet en masse!

Konklusion
At rejse til og i Grønland er altså ikke det letteste i verden og kræver både planlægning, og selv da kan vejret drille. Siden det er tilfældet, vil jeg for de flestes vedkommende anbefale en pakkerejse gennem et rejsebureau til Grønland, alternativt en tur med et krydstogtskib. Så slipper du for besværet, kan få alle de ønskede ture og højst sandsynligt få en god pakkerejsepris! For til Grønland skal du 🙂

Følg mig på Instagram og Facebook, så du kan se billeder, mens jeg er på tur!

I de kommende uger kan du læse om hovedstaden Nuuk, isfjordsbyen Ilulissat og få en pakkeliste til en sommerrejse til Grønland.

1 tanke om “Rejser til og i Grønland (Kangerlussuaq, Air Greenland og bådture)”

  1. Pingback: Sofadestinationer: Grønland – Vendelia Travels

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.