Københavns Zoo

Jeg var så heldig at blive inviteret til et aftenarrangement i Københavns Zoo for nylig.

Arrangementet begyndte kl. 18, hvilket betød, at der var lukket for almindelige gæster. Der var nu stadig en god del folk, men der var til gengæld åbent ”bag kulisserne”, så man kunne se foderkøkkenet, høre fra dyrepasserne, dyrlægerne, gartnerne og alle de andre, der skal til at holde en zoologisk have kørende.

Det var rigtigt spændende og lærerigt. Jeg fik bl.a. lejlighed til at klappe en slange og holde en rosenbille. Det er en pænt stor bille, som åbenbart er navngivet efter duften på dens ekskrementer!

Derudover var der godt gang i beboerne i zoo! Den tasmanske djævel var ude – det er første gang, jeg faktisk har set den!

Der var også masser af liv inde ved kænguruerne, som havde fået unger i pungen! Det er blevet virkeligt godt med den fine sti gennem deres anlæg, så man kan komme meget tæt på.

Der var også fodring på savannen og træning af både søløverne og kamelerne.

Det var desuden mit første besøg i den arktiske ring. Det er sørme blevet flot og vellykket. Man har rig mulighed for at se isbjørnene tæt på uanset, om de befinder sig på klipperne eller i vandet, men uden at de bliver forstyrret. Glasset gør nemlig, at publikum kan se dem, men de kan ikke se publikum – og så er der lavet en fin tunnel i bedste akvariestil, så man kan se bjørnene svømme rundt.

Det var et rigtigt fint besøg i Københavns Zoo, og jeg kan absolut anbefale et besøg om aftenen, hvis det kan lade sig gøre.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.