Sagnlandet Lejre

En dag, hvor vejret var sommerligt og uden regn, pakkede vi bilen og tog til Sagnlandet Lejre, som holder åbent i efterårsferien alle dage kl. 10-17.

Sagnlandet Lejre ligger ikke langt fra Roskilde. Man kan tage toget til Lejre Station og herfra går bus 233 til døren. På vejen kommer man også forbi Ledreborg Slot.

Vi tog som sagt bilen, da vi havde hund og veninde med. Hunde er nemlig velkomne, og stedet er rigtigt godt til lufte hunde. Her er åbne vidder, skov og mange spændende dufte for de firbenede.

Entréprisen er 150 kr. for voksne og 95 kr. for børn/studerende. Det er en pæn pris, men til gengæld er billetten et årskort. Bor man i nærheden er det altså pludseligt en god forretning, hvis man tager sine gåture i den smukke natur. Der er åbent fra april til oktober (i hhv. april og oktober er det kun på udvalgte dage) og 3 weekender i december.

Sagnlandet Lejre er et såkaldt videnspædagogisk aktivitetscenter, hvilket vil sige, at der formidles viden til børn og voksne om fortiden gennem aktiviteter. Man kan prøve at kværne korn, hugge brænde, sejle i stammebåde, klappe karper o.s.v. Det er meget børnevenligt, og der er noget til børn i alle aldre.

Sagnlandet er delt op i forskellige afdelinger. Der er stenalderbopladsen Athra, jernalderlandsbyen Lethra, vikingepladsen Ravnebjerg og 1800-talsbebyggelsen Krikkebjerg Huse.

Lethra

Derudover er der 3 forskellige levende værksteder: et potteri, et dragtværksted og en smedje. Imellem de forskellige tidsaldre går der stier gennem bakker og skov samt rundt om søer og moser.

Tjek dagsprogrammet her, inden I tager afsted. Der er forskellige aktiviteter, men man er sikret fordring af vildsvinene, da det sker dagligt.

1 tanke om “Sagnlandet Lejre”

  1. Pingback: Kongehallen i Sagnlandet Lejre – Vendelia Travels

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.