Spisesteder i Krakow

Her kommer mine anbefalinger til steder at spise i Krakow og tips til at spise ude i Polen.

Krakow er Polens kulinariske hovedstad, og der er virkelig mange gode spisesteder. For danskere er det billigt at spise ude, selv på de dyre steder, så tag det med et gran salt, at jeg har kaldt nogle restauranter nedenunder for dyre!

Skal man spise rigtigt billigt foregår det på mælkebarer, bar mleczny, som er et levn fra den kommunistiske tid. Her kan man få traditionelle retter som supperne zurek (pølser og kartofler) eller barszcz (rødbeder og melboller), bigos (jægergryde, kål og pølser), kålruller, kartoffelpandekager og piroggi.

Piroggi

En god snack er obwarzanek krakowski, et flettet ringformet brød, der er kogt og drysset med salt, sesamfrø eller birkes før de bliver bagt. Disse kan købes fra små boder overalt i byen. De koster 1,50-1,60 pln stykket.

Caféer (til den lille sult):
Café Noworolski: En smuk Wienercafé i klædehallerne fra 1910. Lukket af nazisterne, lukket af kommunisterne i 1948, åbnet af sønnen i 1992, da systemet skiftede! Her var smukt, men betjeningen efterlod en del at ønske, så vi gik igen. Jeg kan derfor ikke sige noget om kagerne.

Gossip Café: En ganske lille café med trendy interiør. De har et omfattende morgenmadskort. Resten af dagen serveres der sandwiches, pirogger og kager. Glimrende sted.

Hamsa: Israelsk restaurant i Kazimierz. Vi fik en mezze, som er små retter til deling. Det var et fint koncept, men ikke helt så velsmagende som håbet. Til gengæld var det hurtig og flink betjening.

Kocia Kawiarnia Kociarnia: Turens sødeste sted var absolut denne kattecafé! Cafeen huser forskellige hjemløse katte, som kan adopteres. Der var 5, da vi besøgte den. Der bliver kun lukket gæster ind, så det stadig er behageligt for kattene, og de har også et rum, hvor gæsterne ikke må komme. Specialiteten her er deres fine catpucino!

Catpucino

Restauranter:
Dyre
Restaurant Szara (Rynek Glowny 6, Szara Kazimierz, Szeroka 39):  Virkelig god restaurant, der også er anbefalet af Michelin. Afdelingen på Rynek Glowny er huset i et gammelt apotek.  Bemærk deres fantastiske frokosttilbud med flere retter til spotpris.

Tartar på Szara

Wierzynek Restaurant (Rynek Glowny 15): Polens ældste restaurant fra 1364. Kazimierz den store inviterede alle Europas konger, bl.a. Valdemar Atterdag, til fest her, for at opnå fred, og siden har her været restaurant. Også Steven Spielberg, Kate Moss og Fidel Castro har spist her. Der er venlig betjening og fine omgivelser!

Cheesecake hos Wierzynek

Restaurant Amarylis: Restauranten her hører til Queen Boutique Hotel og findes i den smukke gamle kælder. Det er en stilfuld restaurant med uovertruffen betjening og et udsøgt menukort. Retterne bliver lavet af lokalt producerede råvarer og er moderne fortolkninger af klassiske polske retter. Restauranten er anbefalet af Michelin.

Hovedret på Amarylis

Billige
Polskie Smaki: Her er en kommunistisk mælkebar. Det er ren selvbetjning, hvor man finder sig et bord og bestiller mad ved kassen. Begynd med en suppe, som du får med det samme og kan spise, mens du venter på, at dit nummer bliver råbt op. Det er billigt, velsmagende og et sjovt koncept!

Dessertpirogger fra Polskie Smaki

Restaurant Marmolada: Denne centrale restaurant serverer traditionel polsk mad. Her er hyggeligt, og  maden er velsmagende. Vi fik bl.a. zurek, som blev serveret i et brød (!) og kålruller med tomatsovs.

Zurek

Pod Wawelem:  Vi fik restauranten her anbefalet af en lokal. Det er en polsk temarestaurant med live musik. Maden kommer hurtigt, og der var mange lokale.

Læs min rejsedagbog fra Krakow her, læs om Queen Boutique Hotel her, og om Wieliczka saltminen her.

2 tanker om “Spisesteder i Krakow”

  1. Pingback: Anmeldelse: Queen Boutique Hotel, Krakow – Vendelia

  2. Pingback: Tur fra Krakow: Wieliczka saltminen – Vendelia

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.