Stenbjerg Kro – en usleben diamant i Nationalpark Thy

I Nationalpark Thy ligger Stenbjerg Kro, som ikke ligner noget særligt. Her arbejder man med de lokale råvarer, og det kan smages!

Som sagt ser Stenbjerg Kro ikke ud af noget særligt udefra. Man bemærker det slidte campingkroskilt og gasbetonen, men lad dig ikke snyde af det beskedne ydre. Stedets historie går langt tilbage. Bl.a. besøgte P. S. Krøyer og Marie Krøyer kroen på deres bryllupsrejse i 1889.


Og så er der er intet beskedent over madens smag. Værtsparret, Henny Mortensen og Henrik Jensen, går op i den omgivende natur og udarbejder menuer ud fra de råvarer de kan finde i Nationalparken. De har endda indgået et samarbejde med Nationalpark Thy om bæredygtighed, beskyttelse og positiv udvikling.


Og det kan alt sammen smages i de unikke retter, der bl.a. byder på kvæg, fisk og lækre kager fra parken. Jeg fik en lækker kylling med fyld af lokale krydderurter og kartoffelmos. Det var utroligt lækkert.


Desserten var pandekager med fyrrenålesirup. Mums det var godt!


Drikkevarerne er også lokale. Udover Thisted Bryghus er der også mikrobryg fra Håndgjow, som også er brygget med lokale råvarer. De smagte utroligt interessant. Man kan også få hjemmelavet saft og kryddersnapse.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.