Hvordan jeg forbereder en tur

Denne  uges indlæg handler  om, hvordan  jeg forbereder mig på en tur, når jeg har bestilt fly og overnatning.

  1. Første punkt på listen er, at jeg skaffer alle de rejsebøger, jeg kan komme afsted med om destinationen. Jeg låner på mit lokale bibliotek og finder dem online, som du kan læse om her.
  2. Næste punkt er, at jeg går i gang med udfylde mit rejseark, som du kan finde her i word-format.
  3. Sidste punkt er, at jeg går ind på tripadvisor. Her finder jeg anmeldelser af de seværdigheder, jeg har udvalgt mig, og sikrer, at de også her lyder spændende og læser andre rejsendes tips (fx kom tidligt). Jeg finder også gode restauranter, så jeg undgår turistfælder.

I rejsearket skriver jeg nyttig information om rejsestedet, som fx hvad floden hedder (de fleste byer har en flod, som man jævnligt støder på), vigtige historiske begivenheder, lidt om arkitekturen eller hvad der nu er relevant.

Herefter lister jeg de seværdigheder jeg har fundet. Jeg sørger for at finde adresse, åbningstider og entrépriser hjemmefra. Hvis jeg er blevet især glad for en af rejsebøgerne og vil medbringe den, skriver jeg sidetalshenvisninger. Jeg stiller det gerne op efter bydel, så seværdigheder, der ligger tæt på hinanden står samlet på arket. Hvis noget ligger uden for byen kommer det under punktet “Andre steder”, så jeg kan skrive noget om tranport dertil.

Herefter kommer spisestederne. Ved at finde dem på forhånd kan jeg tegne dem ind på et kort, så vi altid kan se, hvad der er i nærheden, når sulten melder sig. På den måde kan man undgå at havne på et dyrt og dårligt sted.

Næste punkt er indkøb, hvor jeg kan liste interessante butikker eller indkøbscentre.

Hvis jeg ikke kan sproget, laver jeg som regel en miniparlør med de mest nyttige ord.

Jeg slutter arket af med punktet transport, hvor jeg skriver flytiderne op samt adressen på hotellet. Jeg indføjer også, hvordan man kommer fra lufthavnen til hotellet.

På den måde har jeg et tilpasset udgave af alle de rejsebøger, jeg har læst, og holder al informationen samlet på 1-2 A4 ark. Jeg behøver sjældent at slæbe rundt på guidebøger på små korte ture, men kan fint klare mig med mine supercuts.

Læs om billige rejsemål her og hvordan man rejser med kun håndbagage her.

1 tanke om “Hvordan jeg forbereder en tur”

  1. Pingback: Mens vi venter: lær et sprog – Vendelia Travels

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.