Siciliansk mad – guide til spisesteder

I denne uge skal det handle om mad – nærmere bestemt siciliansk mad og en anbefaling til nogle af de lækre spisesteder vi fandt på øen.

Siciliansk mad består af friske råvarer og smager dejligt. De spiser meget brød, som er lidt mørkere end traditionelt italiensk brød. Derudover er frisk fisk lettilgængeligt, og man forstår at tilberede det godt her. Rejer og blæksprutter er populære. Derudover er risotto også en populær lokal spise sammen med pasta, selvfølgelig.

Inden for fast food er pizza selvfølgelig populært, men de har også aranca, der betyder appelsin, der er en slags risboller med fyld, der er blevet stegt gyldne og dermed lidt ligner appelsiner. De smager godt og er mættende som fx frokost.

Af lokale desserter er cannoli vidt berømt. Det er en hård skal fyldt med sød ricotta og evt. diverse andre ting som tørret frugt, nødder eller chokolade. Cassata er en anden lokale kage med ricotta. Her er det en bund af en slags sandkage med ricotta ovenpå. Det er dækket af marcipan og har kandiseret frugt på toppen.

Cannolo på fin restaurant

Det helt store hit ifølge mig på dessertkortet er dog granite. Granite er forløberen for italiensk gelato. Det blev opfundet af romerne, som hentede is fra Etna, hvor der er sne året rundt, og blandede isen med frugter for at køle sig om sommeren. Jeg havde forventet, at det ville minde om sorbet, men det smager af meget mere.

Herunder finder du mine anmeldelser af forskellige spisesteder, som vi besøgte på turen. De er delt op efter beliggenhed.

Taormina

red&white Hostaria Taormina: Dette er en lille restaurant i en af sidegaderne i det centrale Taormina. Her er en engageret ejer og rigtig god mad samt et imponerende udvalg af vin. Det er dog vigtigt, at du ikke er for sulten og har god tid ved et besøg her, da maden ikke bliver lavet hurtigt. Til gengæld er den god.

Bam Bar: Det er en finurligt indrettet café lige bag hovedgaden i Taormina. Her får man efter sigende den bedste granite på hele Sicilien. Det er et absolut must i Taormina!

Al Vicolo dei Capricci: Stedet her ligger i Naxos, lidt uden for Taormina. Det er ikke en restaurant, men her er et par borde, så du kan spise her, men det er et sted, hvor de lokale køber mad med hjem fra. De laver lækker siciliansk ‘fast food’ som aranca, samt calzone. Det er super lækkert, hurtigt og billigt. Den ligger en lille gyde, så den er let at misse.

Baker: Et kombineret bageri og pizzaria i Fiumefreddo uden for Taormina. Her kommer de lokale, men jeg har fået bedre pizza. Vær opmærksom på, at man først kan spise her fra kl. 19.

Mare Kambo: Endnu et spisested i Fiumefreddo, men dette er en fiskerestaurant. Her er fantastisk stemning og lækker frisk fisk! Tjenerne kommer gerne med hjælp og anbefalinger, og gør i det hele taget besøget til en ekstra god oplevelse. Der var desuden live musik, da vi besøgte stedet! Det er absolut et besøg værd.

Linguaglossa

Gambino Winery: Dette er en vingård på Etna, hvor du kan prøve vinsmagning og få en omvisning. 

Du kan bestille mad til, hvilket ikke er en tosset idé, så man kan tage sig god tid til at nyde omgivelserne og vinen. Vi fik en let anretning i form af brød og lokale oste, hvilket også kan anbefales.

Syrakus

Ristorante Pizzeria Caravaggio: Rigtig hyggeligt restaurant centralt i Syrakus, tæt på museet om Leonardo da Vinci og Arkimedes. Her fik vi turens bedste pizza, og så var det billigt og med god betjening!

Caffe’ Apollo: Centralt placeret café lige over for Apollontemplet i Syrakus. Rigtig god kaffe og et stort udvalg i kager, fx cassata og cannoli, som er lokale kager.

Palermo

Ristorante Pizzeria Ruvolo: Generisk frokostrestaurant lige ved det arkæologiske museum i Palermo.

Hotel Guglielmo II: Hotellet ligger ret beset i Monreale, som ikke er Palermo, men det er i det generelle område. Ja, det er et hotel, men her er også en restaurant, som virkeligt kan anbefales. For det første ligger den i et ualmindeligt flot lokale med en imponerende lysekrone (og god udsigt), og for det andet er maden rigtig lækker og ikke specielt dyr! Vi taler perfekt rosa kød og chokoladekage med flydende chokolade i.

Novara

Slainte Pub: Der er ikke mange spisesteder i Novara, men det er heller ikke nødvendigt. Slainte Pub er åbenbart en irsk bar/bruchetteria, men resultatet er et rigtig hyggeligt sted i den utroligt fine middelalderby. Man kan få de lækreste bruschetta, som er perfekte til en let lækker frokost. Der var en fantastisk sød betjening, som ikke taler engelsk, men fagter og gebrokkent italiensk gør underværker. Desuden er stedet meget billigt!

Læs med i næste uge, hvor det handler om flyselskabet Lufthansa.
Indtil da kan du læse om Siciliens historie her, om de antikke seværdigheder her og om de øvrige seværdigheder her (hvis du har fået nok af tempel- og teaterruiner).

3 tanker om “Siciliansk mad – guide til spisesteder”

  1. Pingback: Siciliens historie – Vendelia

  2. Pingback: Antikke seværdigheder på Sicilien – Vendelia

  3. Pingback: Seværdigheder på Sicilien (ikke antikke) – Vendelia

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.