Bilferie på Sicilien – tips og tricks

Sicilien er et oplagt sted til bilferie, da du så kan komme rundt på øen i dit eget tempo. Læs mine tips til bilferie på Sicilien her.

Siciliens tognet kører til de fleste større byer, og man kan komme til mindre byer med forskellige busselskaber. Det er dog ikke altid lige effektivt, som man også kender det fra fastlandet.

Derfor kan det være en god idé at leje en bil, for at få det meste ud af din tid på øen. Vi fløj til lufthavnen Catania, og her ligger al biludlejning til højre for ankomsthallen. Vi havde lejet vores bil, en Nissan Micra, gennem Travelbird hos WinRent.

Det viste sig at være meget smart, siden alle andre havde lejet gennem SicilyByCar, så der var stor kø, og vi kunne gå direkte til WinRent og få vores bil. Der var fuld forsikring inkluderet gennem TravelBird.

På Sicilien er der store højdeforskelle, så tjek dækkene på din lejebil. Når du kører op i bjergene kan der være sne og glat, og det er de lokale ikke nødvendigvis så trygge ved, så vær opmærksom.

Derudover vil du nok gerne have en mindre bil, da der kan være ret trængt i små stræder i byerne. De lokale er iskolde og ved nøjagtigt hvor bred, deres bil er, og har ingen tålmodighed med din forsigtighed.

I det hele taget skal du køre opmærksomt i byerne. De lokale kører hastigt og mister hurtigt tålmodigheden, hvis du tøver. Luk ikke mere end et par stykker ind i en kø, og kør derefter bestemt frem. De skal nok standse!

Anderledes er det uden for byerne og oppe i bjergene, hvor du kan have vejen for dig selv. Vær dog opmærksom på krydsende geder og køer 🙂

Læs med i næste uge, hvor det handler om gode kameraer til rejsebrug.
Indtil da kan du læse om Siciliens historie her.

1 tanke om “Bilferie på Sicilien – tips og tricks”

  1. Pingback: Bo på i en citruslund – anmeldelse af La Terra dei Sogni – Vendelia

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.