Kamera til rejsebrug

Her er en oversigt og anmeldelse af de kameraer, der bliver brugt her på bloggen, der kan tjene til inspiration, hvis du står og skal bruge et nyt kamera til rejsebrug.

GoPro Hero 4:

En GoPro er et rigtigt smart og hårdført kamera. Det er kompakt, let og nemt at betjene, og man kan få et etui, der gør kameraet vandtæt. Det er rigtigt smart, hvis du dykker, står på ski el. lign.

Det laver gode videoer og kan også tage billeder.
Det er ikke et kamera til dig, der udelukkende vil tage flotte billeder. Det er primært til video, og så er det småt!

Her er et billede taget med GoPro Hero4:

Testbillede af GoPro Hero 4

Pris ca. 3.300-4.000 kr.

Sony RX100 III:

Kameraet, som de fleste billeder på bloggen, er taget med. Det er et forholdsvist kompakt kamera, da linsen folder sig ind, når kameraet ikke er i brug.
Kameraet har en flip-ud-skærm, som gør det let at tage billeder i mærkelige vinkler, og selvfølgelig selfier!

Det er et rigtigt godt all-round kamera, og dets absolutte force er de flotte farver, som bliver gengivet. Mange kameraer, synes jeg, udvasker farverne, men ikke dette. Det har forskellige settings som fx madbillede, portrætter, lav belysning, men man har også mulighed for at lave det fyldt manuelt.

Testbillede af Sony RX100 III

Billedet herover er tage med fuld auto.

Det kan også optage video i en fin kvalitet.

Pris ca. 3.500-5.000 kr.

Panasonic Lumix G85:

Så er det slut med de kompakte kameraer. Her er et kamera med udskiftelig linse og med ekstern mikrofon. Det kan selvfølgelig både tage billeder og optage video. Der er en stabilisator i kameraet, som gør, at billederne ikke bliver rystede, når du går med kameraet. Det her er et kamera til dig, der gerne vil tage semi-professionelle billeder og/eller video og selv lege med indstillingerne.

Testbillede af Lumix

Billedet herover er tage med fuld auto.

Pris ca. 5.000-7.000 kr.

Konklusion
Det afhænger selvfølgelig helt af dit rejsemønster, hvilket kamera du skal vælge.

Skal du på actionrejse og ønsker video, er GoPro helt sikker det rigtige for dig. Det er det også, hvis du ønsker et meget kompakt kamera.

Ellers er Sony RX100 III helt klart testvinderen i min bog. Hvis du sammenligner testbillederne for Sony RX100 III og Panasonic Lumix G85, som begge er taget med fuld auto, dvs. jeg har ikke gjort andet end at trykke på udløseren, resten er op til kameraet, kan jeg godt spare merprisen  til Panasonic væk.

Du får rigtigt meget kamera for pengene, og det leverer fantastiske billeder mere eller mindre af sig selv, hvis du benytter de prædefinerede settings. Derudover kan det også optage video, og fylder ikke så meget, da linsen folder sig ind i slukket tilstand.

1 tanke om “Kamera til rejsebrug”

  1. Pingback: Bilferie på Sicilien – tips og tricks – Vendelia

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.