Transport i Japan

At kommer rundt i Tokyo og fra by til by i Japan er faktisk ret nemt. Her er mine tips til, hvordan du gør.


Generelle tips
Det var med en smule frygt og bæven, at jeg kastede mig ud i at køre med tog i Tokyo. Som de fleste andre har jeg set klip med togpersonale, der skubber folk ind i overfyldte tog for at lukke dørene. Det oplevede jeg ikke en eneste gang, heldigvis, men der er selvfølgelig mange mennesker med toget i myldretiden. Kan du undgå den, så gør det.

En af de ting, der gør det japanske togsystem turistvenligt, er, at alle skilte på stationerne er med både japanske tegn og romerske bogstaver. Og togene kører til tiden! Du kan vitterligt stille dit ur efter dem!

Billetter
En anden er billetsystemet. Man kan købe ækvivalenter til Rejsekortet, så man ikke behøver, at sætte sig ind i diverse regler, og altid får den billigste billet. I Tokyo kan du købe kortene Suica og Passmo, og i Osaka PiTaPa. De gør alle det samme, men forhandles forskellige steder. Der findes også et turistkort, der gælder i 5 dage.

Vi købte et Suica-kort på stationen, så snart vi landede og  brugte det hele turen igennem. Man kan tanke det op på stationerne i automaterne, og når du rejser fra Japan,  kan du aflevere kortet på stationen ved lufthavnen og få pengene tilbage.

Togtips
I Tokyo er nettet af toge enormt udbygget, og du behøver aldrig at gå særligt langt. Der findes 13 undergrundslinjer og et utal af overjordiske JR-linjer (Japan Rail).

Ligeledes er der i Osaka mange tog, både over og under jorden, men de kører ikke helt så tit som i Tokyo.

Der kører tog mellem Osaka og Kyoto, hvor der rundt i byen kun er undergrundstog og ellers busser. Busserne fungere udmærket, men populære linjer kan blive ret fyldte!

Vedr. JR-tog, altså tog over jorden, skal du være opmærksom på, at “Local” betyder, at toget stopper på alle stationer. “Rapid” springer nogle stop over, “Limited Express” springer flere over, og “Express” er det hurtigste tog på strækningen.

Rejser mellem byer
Hvis du skal rundt i Japan, tænker de fleste nok på Shinkansen, det utroligt hurtige tog, som også er ret dyrt.

Vi fik dog et tip af en lokal om, at det er billigere at benytte sig af indenrigsflyvninger. Der er mange lavprisselskaber, der flyver mellem Tokyo og fx. Osaka, så man kan få nogle rigtigt billige billetter. Vi fløj to mennesker inkl. baggage til 600 kr. med Peach Aviation. Kig også på ANA og JetStar.

Læs med i næste uge om byen Nara.
Indtil da kan du læse mine tips til at være turist i Japan her.

4 tanker om “Transport i Japan”

  1. Pingback: Tips til at være turist i Japan – Vendelia

  2. Pingback: Nara – Japans første hovedstad – Vendelia

  3. Vi vil på rundrejse med tog. Tokyo, Hakone, Kyoto, Nara, Osaka og Tokyo.
    Hvad billet er billigst på den tur.
    Vh Hanne

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.