Top 10 seværdigheder på Mallorca

I denne uge gennemgår jeg de ti bedste ting, som du bør klemme ind mellem plasken i poolen og indtagelsen af piña colada og lækker mad på Mallorca.

De ti seværdigheder kommer i tilfældig rækkefølge:

1: Forhistoriske grotter
Der er flere forskellige grotter at vælge mellem på Mallorca, da der findes over 300 på øen! Der er dog tre særdeles kendte og en lidt overset grotte. Coves del Drac (dragehulen) er den største og mest berømte af grotterne. Her får du en sejltur på den underjordiske sø og en koncert. Cuevas del Hams skulle efter sigende være meget sodede og mørke, mens Cuevas de Arta var inspirationen til Jules Vernes ”Rejsen til jordens indre”, da det er nogle meget dybe grotter. Vi besøgte Cuevas de Campanet som er mindre showprægende end de andre og med fokus på selve grotten. Fælles for dem alle er, at man kommer på en guidet rundtur og ikke går alene rundt i grotterne.

2: Palma


Du kan bruge en hel dag i Palma eller mere. Det absolutte must på din tur til Palma er katedralen Le Seu, som bl.a. er udsmykket af Gaudi. Du kan også nyde alle de smukke bygninger i byen, og så er der glimrende mulighed for shopping. Gå evt. ind i den El Corte Ingles, som ligger Av. De Jaume III, 15, hvor restauranten på 5. sal har glimrende udsigt over katedralen!

3: Castell De Bellver


3 km uden for Palma ligger Castell de Bellver, som er et runt slot fra 1311. Det er absolut et besøg værd. Her er nemlig en smuk udsigt over Palma og det omkringliggende område, der er et gratis byhistorisk museum og en antik samling, og så er slottet i sig selv et besæg værd, da det er et sjældent helt rundt slot!

4: Bjergbyerne
Ude ved kysten mellem Pollença og Palma ligger der flere fine små bjergbyer, der bestemt er et besøg værd. Hvis du er med bil, kan du nemt besøge dem alle, mens ellers kan du tage et tog fra Palma til Soller og bruge en dag der.


Soller: Soller er den mest kendte af de små bjergbyer. Der kører en jernbane mellem Palma og Soller, og du kan tage en sporvogn fra Soller til Port de Soller (havnen). De er meget fint i Soller, og station er et besøg værd. Her er nemlig gratis udstillinger af mallerier af Miro og keramik af Picasso.


Fornaluxt: En hyggelig gammeldags landsby med brolagte snoede gader og gule huse.
Deia: Endnu en hyggelig gammeldags by, hvor gaderne er så smalle, at der ikke kan komme turistbyer. Den var meget populær blandt kunstnere og bohemer.
Valldemossa: Den sidste i rækken af små hyggelige byerne. Her er flere butikker, som i Soller, så det er et godt sted til shopping.

5: Alcudia

En hyggelig lille by med øens eneste midddelaldermur fra 1300-tallet. Byen er anlagt af fønikerne og var hovedstad under romerne. Lige udenfor bymuren (som du kan gå på) findes Pollentia-ruinerne, hvor du kan se resterne af teatret, forum og insulae.

6: Parque natural s’Albufera de Mallorca

Hvis du trænger til stilhed og natur, er det værd at besøge denne naturpark, hvor der er mange fugle, frøer og kaniner. Der er flere fuglekiggerhytter og -tårne, så husk din kikkert, hvis du er til den slags. Her er sport forbudt, så du støder ikke på cyklister og løbere i trikot!

7: Strande

Man kan jo selvfølgelig ikke tage til Mallorca og en besøge minimum en strand. Strandene omkring Alcudia er gode og har det fineste hvide sand og helt klart vand.

8: Appelsiner


Appelsinerne kom til øen sammen med mauerne i 902 (se Mallorcas historie), og de dyrkes især oppe i bjergene. Du kan også besøge en appelsinplantage. Bemærk at det kræver forudbestilling.

9: Manacor
En lille meget hyggelig by, som er kendt for Majorica-perler, der er kunstige perler med en krystalkerne med op til 47 lag perlemor. Du kan besøge fabrikken og se de dygtige håndværkere arbejde og selvfølgelig købe perler. Der skulle være en guidet rundtur, men da det var uden for sæsonen, fik vi ikke en. Det er ikke det vildeste besøg, men interessant nok.

10: Botanicactus.

En botanisk have med fokus på kaktus, som navnet antyder. Den ligger ikke særligt centralt, men hvis du har bil er det en smuk køretur hertil, og så kan du i fred og ro nyde de imponerende planter. Der er også en fin sø med skildpadder og ænder.

Se priser på charterrejser og find den billigste rejse til dig
 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.