Kyoto

I denne uge skal det handle om Kyoto, hovedstaden i vest, som er en af de mest populære turistdestinationer i Japan.


Det kan være en blandet fornøjelse at tage til Kyoto. Vi var der i kirsebærsæsonen, og der var horder af bustursturister, så man var tvunget til at bevæge sig rundt i gåsegang. Tag derfor dit allermest tålmodige og tolerante mindset med, når du besøger Kyoto – og tag de mest populære attraktioner først eller sidst på dagen.

Arashiyama

Tenryu-ji er et buddhistisk tempel og hovedtemplet inden for en gren af zenbuddhismen. Templet ligger i en meget smuk have, og man kan vælge blot at besøge haven for 500 yen eller både templet og haven for 800 yen. Gå efter haven, da man sagtens kan se templet fra haven! Der er ikke meget at se inde i selve templet udover tatamimåtter!

Ved siden af templet ligger Arashiyama Bamboo Grove, en imponerende bambuslund. Kom tidligt, da her ellers er fyldt med store grupper og rickshaws!

Den gyldne pavillion

Den gyldne pavillion hedder egentligt Rokuon-ji, og er et buddhistisk tempel, der holder relikvier. Pga. af bladguldet, der dækker de to øverste etager, bliver templet dog i folkemunde kaldet Kinkaku-ji, som betyder “Den gyldne pavillion”.

Templet her ligger også i en smuk have, som symboliserer “The pure land of Buddha”.

Nijo-jo
Nijo-jo er Shogun Tokugawa Ieyasus borg som stod færdig i 1603. Han var den shogun, der samlede Japan efter en lang periode med borgerkrig. Det var også her på borgen, at shogunatet endte i 1867, da den 15. shogun, Tokugawa Yoshinobu, overgav den politiske magt til Kejseren igen.

Borgen ligger i et flot grønt område bestående af tre store haver. Området er omkranset af en stor mur og rundt om borgen er der en voldgrav. Man må desværre ikke tage billeder inde i borgen, men her kan man se smukke malerier af tigre, kirsebærblomster og andre smukke motiver. De er udført i en malerstil, der kaldes Kano. I borgen er der også et såkaldt nattergalegulv, som siges at være for at undgå, at ninjaer kan liste sig ind på shogunen. Det siges dog også, at det bare opstår pga. af byggestilen! Men hold op, hvor gulvet nærmest larmer, når der er fyldt med turister i gåsegang!

 

Gion
Gion er kendt som geishaernes kvarter, men forvent ikke at se hverken en geisha eller maiko, de farverige yngre kvinder, der er under oplæring. I stedet ser du turister, der har lejet en kimono og promenerer rundt i de gamle fredede gader. Her er meget hyggeligt, men der kan blive ret hektisk med store grupper.

Heian helligdommen

Den store heligdom Heian Jingu er omgivet af boder, hvor folk sælger kunsthåndværk. Tæt herved ligger også Kyoto Museum of Traditional Crafts samt Kyoto Handicraft Centre. Museet er gratis og fortæller om de forskellige håndværk, og der sidder forskellige arbejdende håndværkere, som man kan tale med. Der er en imponerende museumsbutik. Går man videre over til Kyoto Handicraft Centre er der adskillige etager med kunsthåndværk til salg. Her kan du købe alt fra kimonoer over træskærerarbejder til slik. På øverste etage kan du selv prøve kræfter med bloktryk, porcelænsmaling, vifter og emaljekunst. Vi kastede os ud i at lave en ugle i emalje!

Fushimi-Inari-Taisha
Start eller slut din dag her, for midt på dagen er det et værre gedemarked!
Det er ellers et meget fint sted, shintohelligdommen til guden Inari, som er gud for ris og handel.

Stedet er kendt for de mange røde porte, torii, som er sat op af forskellige handelsdrivende i byen.

Læs med i næste uge om Osaka.
Indtil da kan du læse mine tips til at være turist i Japan her, om transport i Japan her og om mit ophold i byen Nara her.

1 tanke om “Kyoto”

  1. Pingback: Sofadestinationer: Japan – Vendelia Travels

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.