Japanske souvenirs

I denne uge skal det handle om shopping i Japan. Hvad er det bedste at købe med hjem?

Hvad der er det bedste afhænger jo selvfølgelig helt af dine interesser, men her giver jeg mit bud på de bedste souvenirs.

Til børn og barnlige sjæle
Hvem elsker ikke Hello kitty og Sanrio-universet. Det er nemt at finde Hello Kitty og Sanrio-butikker, hvor du kan få tøjdyr, tasker, børster og alt andet med dine yndlingsfigurer på.

Små figurer bygget af små klodser. De rigtige hedder Nano Blocks, men i Daiso findes Petit Block til 100 yen pr. figur.

Hvis Nano/Petit Block ikke er svært nok, kan du opgradere til en GunPla-figur. De stammer fra GunDam-universet, og er temmeligt komplicerede at bygge!

Til kokken
Lækre spisepinde til næste sushiaften! Man kan få spisepinde i alle prislejer alt efter træsort og om de er hånd- eller maskinlavede.

Japanske knive er uovertrufne. Du kan få håndlavede knive for omkring 1.000 kroner.

Vi købte ind ved Tower Knives i Osaka, hvor vi fik rigtig god betjening. Vi kunne prøve at skære i forskellige grøntsager med knivene og fik undervisninger i, hvordan man vedligeholder dem. Man kan også få sit navn indgraveret i klingen.

Jeg synes, japansk porcelæn er fantastisk smukt, men det er ikke det mest praktiske at have med i kufferten. Jeg kunne dog ikke stå for denne skål, så den kom med hjem!

Til hudplejefanen

Jeg elsker hudpleje, så Japan er et rent slaraffenland! Du kan købe mærker som Shiseido, SK-II, Kanebo, Biore og DHC i de mange Matas-lignende butikker rundt omkring. Og få masker i lange baner til at tackle ethvert tænkeligt problem!
Husk at du kan få det taxfree, hvis du køber for over 5.000 yen, men at det så kommer i en lukket pose, som først må åbnes hjemme.

Til den modeinteresserede
Japan er det land i verden, hvor der er flest mærkevarebutikker pr. capita! Der er virkeligt mange designerbutikker! Der laves rigtigt mange “Japan only” og “Store exclusives”, som samlere kan få mundvand over.

I Ginza og Shinjuku i Tokyo ligger de side om side, men Osaka er endnu mere et shoppingmekka. I området omkring Minato og Umeda ligger diverse designerbutikker, og der ligger også de mest fabelagtige second hand-butikker. Går du og drømmer om en designertaske fra Louis Vuitton eller Chanel eller et ur fra Rolex til en billigere pris er du havnet det rigtige sted. Siden de lokale elsker at følge med moden, skal der også ryddes op i det, der ikke bliver brugt, så man kan gøre en god handel.

Kig også i Bic Camera efter nye ure fra japanske mærker som Seiko, Citizen og Casio til gode priser.

Sjove souvenirs
Japanere bruger et stempel i stedet for underskrifter, og disse stempler kaldes hanko. I Don Quijote-butikkerne kan du få lavet en hanko for ca. 1.500 yen i en maskine. Hankoen er godkendt til at kunne åbne en bankkonto med. Her er min med navnet Anja skrevet med kanji.

Ved alle templer kan man købe diverse lykkeamuletter af de hellige folk. De er ofte små poser med ting i. Mange har også en lille klokke på. Man ser folk gå med dem på deres tasker. Man kan også få lykkearmbånd.

Læs med i næste uge om mine højdepunkter i Tokyo.
Indtil da kan du læse mine tips til at være turist i Japan her, om transport i Japan her, om Den gamle hovedstad Nara her om hovedstaden i vest Kyoto her om Osaka her og om overnatningsmuligheder i Japan her

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.