Højdepunkter i Tokyo

Denne gang handler det om Japans hovedstad, Tokyo, som er verdens største by.

Tokyo er kæmpestor! Når man tager fra et kvarter til et andet, er det som at komme til en helt ny by. Heldigvis er tognettet virkeligt godt udbygget, så det er ikke så hårdt for fødderne at være turist i Tokyo (læs mere i mit indlæg om transport).

Men selvom byen er så stor, føles den faktisk ikke så stor som fx Osaka. Der er nemlig ret stille i Tokyo, bl.a. pga. mængden af elbiler, og så er der helt klart enighed om i hvilken side man går i den ene og den anden retning, så man støder simpelthen aldrig ind i folk! Det er helt magisk, at den slags kaos helt kan undgås ved fx Shibuya Crossing!

Tokyo er lige som Berlin, London og Paris en by, man aldrig bliver færdig med, så her er en liste over de ting, jeg synes, var de bedste at se i Tokyo:

Templet Senso-ji
Tokyos ældste tempel, som blev grundlagt, da to fiskerbrødre trak en gylden statue af en gudinde op af floden i 628 e.v.t. Der er en hektisk handelsgade, der leder op til templet, som er vældigt populært, så der er altid mange folk.

Jeg prøvede at få en “lykkepind”, som er en af de ting, man skal prøve her. Man ryster en pind ud af en metaldåse, og skal matche tallet på pinden med en af de små skuffer. Heri finder man et papir med ens lykke skrevet på. Jeg fik heldigvis en meget god en!

Kig rundt i gaderne omkring templet. Der er de fineste små butikker. Når du er færdig med det, kan du besøge Asakusa Culture Tourist Information Centre, hvor du på toppen kan nyde en float med udsigt til templet.

Templet Meiji-jingu
En kæmpestor shinto-helligdom, som ligger i en skov af træer. Helligdommen blev opført i 1920, men ødelagt under anden verdenskrig. Den blev genopført  i 1958.

Tokyo Tower
Det 333 meter høje tårn kan ses fra store dele af Tokyo. Tårnet blev et symbol på Tokyos genfødsel efter anden verdenskrig, og de fleste kan nok se, hvorfra inspirationen er hentet.


Tokyo Edo Museum
Museet fortæller om Tokyo med primært fokus på dengang byen hed Edo (1603-1868). Den fortæller også hvordan Edo blev til Tokyo, som betyder hovedstaden i øst. Det er et virkeligt godt museum, og jeg elsker alle modellerne – store som små!

Oedo Onsen Monogatari
Temapark bygget som traditionel onsen. Her er tivoliboder, madboder og onsenbade. Indenfor ligner det en by fra Edo-perioden, og alle gæster får en yukata på (sommerkimono). Det er mægtigt hyggeligt.

Ikke langt herfra ligger DiverCity, et stort shoppingcenter, hvor du kan møde en kæmpe GunDam-figur. Der er lys og lyd i den om aftenen.

Parker
Tokyo er en ret grøn by med mange parker. Stik mod min forventing var jeg ikke den store fan af Ueno Park, som forekommer mig lidt opreklameret, men Institute for Nature Study’s park, der ligger ved Meguro St. var et meget hyggeligt åndehul.

Mt. Takao
Hvis du føler for lidt naturoplevelse i Tokyo, kan en tur til Mt. Takao anbefales. Du befinder dig teknisk set stadig i Tokyo, men oppe på et frodigt bjerg ca. en time fra Shinjuku. Der er forskellige ruter op og ned af bjerget, der er 599 meter over havets overflade. Du kan snyde dig til en lettere tur. Du kan nemlig tage de første 300 meter op med en kabelvogn eller lift.

Du kan købe en kombibillet t/r fra Shinjuku til Takaosan og med kabelvogn og lift. Du skal nemlig bruge Keio-linjen til at komme derud, og der gælder hverken Pasmo eller Suica.

Når du kommer ned fra bjergturen, kan du smage den lokale specialitet soba, som alle restauranter her serverer.

Læs mine øvrige indlæg om Japan: Tips til at være turist i Japan, om transport i Japan, om Den gamle hovedstad Nara, om hovedstaden i vest Kyoto, om Osaka og om overnatningsmuligheder i Japan.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.