Tips til hoteller i Japan

Denne gang handler det om tips til hoteller i Japan. Der er mange muligheder, når det handler om at bo i Japan. Der er kapselhoteller, love hotels, business hotels og ryokan. Men hvad er godt at vælge?

Overnatningsmuligheder i Japan
Hvis du vil overnatte traditionelt japansk, skal du bo på en ryokan. Det er egentligt landevejskroer, som opstod i edo-perioden (1603-1867), men nu er det steder med tatamimåtter på gulvet, hvor du kan få serveret traditionel japansk mad og hvor der er roligt. Her er også ofte fælles bad og toiletfaciliter, da der ofte er en onsen (varm kilde) i forbindelse med stedet.

I det hele taget er fælles bad og toilet noget man ofte støder på i Japan. På kapselhoteller får du decideret en lille “kapsel” at sove i, et skab til dine ting og så er det fælles for resten af pengene.

Love hotels er, som navnet antyder, egentligt beregnet på aktiviteter på timebasis, men kan sagtens bruges til overnatning, og her er der alt på værelset.

Et business hotel er et hotel, hvor der primært bor folk, der er i byen pga. af arbejde i en eller anden kapacitet. Det betyder, at værelserne er små, men veludstyrede og med eget toilet/bad, og der er altid gratis Wi-Fi. Her er også utroligt roligt, da det primært er japanske gæster, som sidder og arbejder eller sover.

Værelsesudstyr i Japan
Vi var primært på businesshoteller på vores tur, og de er ret veludstyrede!
Der er altid lækre badeprodukter som sæbe, shampoo og balsam og en børste og tandbørste som minimum. De fleste steder vi boede, var der også nattøj, tandpasta, badesalt, renseprodukter, creme og ansigtsmasker.
Der er også altid udstyr til at lave grøn the med og en rumfriskerspray.

Alle hoteller har også købeautomater til diverse drikkevarer og måske mad samt et møntvaskeri.

Business hotel i Tokyo
Det er dyrt at bo på hotel i Tokyo, og der er ikke meget plads. Vi kiggede på mange forskellige muligheder, men endte med at gå med et business hotel.

Alt i alt var det altså en glimrende løsning, især fordi Fresa Inn, som vores hotel hed (det står for FREsh Sense Amenities), også lå tæt på to stationer. En til undergrunden og en til JR-linjer (se mit indlæg om transport i Japan). Og så var der selvfølgelig masser af amenities, som ansigtmasker og badesalt!

Budget-ryokan i Nara
I Nara havde booket en overnatning på Hotel Pagoda, som jeg varmt vil anbefale. Det er ikke en rigtig Ryokan (en japansk kro), da de er ret dyre, men Hotel Pagoda er tæt på.

Her er nemlig tatami på gulvet, så sko er ikke tilladt, og det er indrettet i ægte japansk stil med særskilt toilet og baderum for sig, men dog på værelset. Derudover var det meget centralt placeret ift. Nara Park og de øvrige seværdigheder.  Jeg kan kun anbefale et ophold der!

Læs med i næste uge, hvor det handler om gode souvenirs fra Japan.
Indtil da kan du læse mine tips til at være turist i Japan her, om transport i Japan her, om mit ophold i byen Nara her om Kyoto her og om Osaka her.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.