Osaka

I dag skal det handle om Osaka, den næststørste by efter Tokyo i Japan.

Vi tilbragte 4 dage i Osaka, hvor vi er så heldige at have en veninde bosiddende. Hun er japaner og har boet i Danmark, men er nu tilbage i Osaka. Vi havde derfor formiddagen for os selv til turistaktiviteter og mødtes med hende hver eftermiddag.

Selvom Osaka er mindre end Tokyo, føles den på mange måder større. Der er flere lyde i Osaka (nok fordi reglerne ikke er så strenge), og det føles som om, der er flere folk. I Tokyo er du hele tiden helt klar over, om du skal være til venstre eller højre, men det er mere kaotisk i Osaka, hvor der er folk og cykler alle steder.

Osaka er en gammel handelsby, og det er i sandhed også et shoppingmekka! Hvis du søger noget, kan du helt sikkert finde det. Læs med om to uger, hvor jeg har et indlæg klar om souvenirs fra Japan.

Udover shopping er der også meget god mad i Osaka. Især omkring Namba Station, hvor vi spiste flere gange med vores lokaltkendte.

Vores veninde tog os med Nakanoshima Library, som er et bibliotek med materialer vedrørende Osaka. Udover at være en flot bygning, er der også udstillet materialer der, så det er et besøg værd.

Af topattraktionerne er Osaka-jo den største. Det er Shogun Toyotomi Hideyoshis borg, som ligger omgivet af en enorm have med bl.a. kirsebær-, fersken- og blommetræer.

Umeda Sky Building er med sine 173 meter noget højere end Osaka-jo dog, og her får du en fantastisk udsigt over Osaka. Du tager en elevator til 39. etage og går ad en trappe til den sidste etage. I kælderen er der bygget en sjov restaurantgade, som forestiller byen omkring 1912.

Et andet sted, hvor der også er god udsigt over Osaka, er fra det store røde parishjul på shoppingcentret HEP Five lige ved Umeda Station. Det koster 600 yen at få en tur, og det er det roligste parishjul, jeg nogensinde har prøvet.

En seværdighed, som vi gerne ville have set, var Osaka Museum of Housing and Living, hvor der skulle være bygget en gade fra Osaka i Edo-perioden. Desværre var det lukket, da vi var der.

Er du i Osaka i kirsebærsæsonen, bør du undersøge om Japan Mint holder åbent for deres cherry walk. Vi var utroligt heldige med timingen i den henseende! Der er mange mennesker og mange forskellige kirsebærtræer.

Læs med i næste uge om hoteller i Japan .
Indtil da kan du læse mine tips til at være turist i Japan her, om transport i Japan her, om mit ophold i byen Nara her og om Kyoto her.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.