Kaltenberger Ritterturnier

Netop hjemvendt fra Kaltenberger Ritterturnier, vil jeg skynde mig at dele min oplevelse, så I kan nå dertil, inden den slutter 29. juli.

Kaltenberger Ritterturnier er verdens største middelalderfestival og kører på 39. år. Det er altså en ganske velsmurt maskine, og jeg kan nærmest ikke få hænderne ned af bare begejstring!

Festivalen finder sted ved Schloss Kaltenberg, der ligger små 50 minutter fra München eller 25 minutter fra Bergkirchen, hvor vi boede. Man kan også medbringe telt eller campingvogn og overnatte på slottets jorde.
By Heribert Pohl

For at få adgang skal du købe en billet til et af weekendens shows, og får du et stempel, kan du komme og gå efter behov. Der er over 100 boder, som du kan fornøje dig med, og der er hele tiden forskellige optrædender lige fra musik til dukketeater! Der er selvfølgelig også middelalderlig mad og øl.

Højdepunktet er dog helt klart selve ridderturneringen, som i år handler om den sorte prins. Her får den ikke for lidt på alle tangenter! Der er fantastiske hestestunts, skuespil, dressur, dans, ild og fyrværkeri!

Jeg er ikke fremmed for at se forskellige shows, men jeg har aldrig set noget lignede, og jeg skal helt klart tilbage på et tidspunkt, for det var en stor fornøjelse! Forestillingen begyndte kl. 20 og sluttede ca. 3 timer senere, og der var fuldt fart og feltet!

Der var også myriader af optrædende fra franske stuntryttere til tyske middelalderentusiaster, og fold gjorde et bragende godt stykke arbejde. Det var underholdning for alle aldre og med en sød opbyggende historie om udviklingen fra at være ung til at blive voksen – og så med ild!

Jeg kan på det varmeste anbefale et besøg, hvis du lige har en ledig weekend her i juli – eller til næste år!

1 tanke om “Kaltenberger Ritterturnier”

  1. Pingback: Bilferie med uheld – hvad gør man? – Vendelia

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.