Tersløsegaard – på besøg hos Holberg

Sådan cirka ude midt i ingenting på Sjælland ligger Holbergs gård, Tersløsegaard, med et museum om gårdens mest berømte beboer.


Tersløsegaard ligger i Dianalund, og der er fin skiltning til gården. Den har dog en ret begrænset åbningstid, hvorfor det har taget mig så lang tid at få besøgt museet fra jeg opdagede dets eksistens! Nu er jeg dog ude i god tid, for det lukker først for sæsonen søndag d. 9. september! Der er åbent hver lørdag og søndag kl. 12-16.

Museet består af tre stuer, som står i den lille barokgård, som på Holbergs tid. Man får en fin introduktion af foreviseren til Holbergs senere år, hvor han levede på gården, og han er også tilgængelig for alle Holbergspørgsmål man måtte have.

Gården er dog faktisk ikke kun interessant pga. Holberg, da der har været en gård på stedet siden middeladeren. Man kan gå ned i kælderen, hvor man kan se rester af den middelalderlige gård.

Rundt om museet ligger en smuk have, som dog er lidt tør med dette sommervejr, men det er meget hyggeligt at slentre rundt her. Vi var så heldige at støde på Peter-havemand, som gav os en rundvisning i haven, lod os plukke hindbær og som en bonus en opskrift på spiselige kastanjer.

Hvis du timer dit besøg, kan du også nyde godt af de arrangementer, som der hvert år laves på Tersløsegaard.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.