Celle – bindingsværk i lange baner

Vi gjorde holdt i smukke Celle på den seneste tur til Tyskland.

Celle, som med danske øjne nok mest er kendt, som byen hvortil Caroline Mathilde blev forvist, efter affæren med Struensee blev kendt, er en hyggelig by med over 400 bevarede bindingsværkshuse.

Byen blev ikke bombet under 2. verdenskrig, og derfor står de mange prægtige huse endnu. De er alle smukke og velholdte, og det er en nydelse at gå gennem byen og betragte de små finurlige detaljer.

For at vende tilbage til Caroline Mathilde boede hun efter forvisningen på Celle Slot, som er en flot bygning med en smuk park til, hvor folk soler sig på plænen.

Slottet var sommerresidens for hendes bror, den engelske kong George 3., som kunne sørge for at hun levede i pomp og pragt her, men uden at have hende for tæt på sig. Hun boede på slottet fra 1772-1775, hvor hun 24 år gammel døde af skarlagensfeber. Man kan besøge slottet, hvor hendes værelser stadig står, og hendes kjoler kan beses. Hendes sarkofag kan ses i Stadtkirche.

Der er mange spisesteder i byen, og vi havnede på Thaers, som er en mægtig hyggelig restaurant få skridt fra slottet. Her fik vi den lokale specialitet, Rohe Roulade, som betyder rå roulade. Det er råt kød med kål og sennep, som smager super lækkert!

Vi boede ikke helt så eksklusivt som den tidligere danske dronning. Vi havde booket os ind på Tryp Hotel Celle, som ligger i udkanten af byen – ca. 3 km fra centrum. Ved første øjekast virker det som et godt hotel, hvor man får meget for pengene, men det skuffer.

Der var lige mange nok nullermænd, til at det kunne kaldes rent og pænt, og man skulle betale for både internet og parkering. Derudover må man kun have tre enheder på nettet pr. værelse, og man skulle betale 5 euro for at bruge badekåben på værelset! Det er meget skuffende for et moderne hotel.

Dog var morgenmadsbuffetten glimrende.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.