Zoopark – forslag til efterårsferien

Hvis du mangler inspiration til efterårsferien, kommer jeg i denne uge med et forslag: Du kan tage i Zoopark.

Zoopark Sydsjælland ligger ved Næstved og er en meget fin zoo med et begrænset udvalg af dyr, som til gengæld har god plads og en god del er også så lidt bange for mennesker, at de kan håndfodres med de snacks, man kan købe i butikken.


Her er kaniner, geder, grise og får, som i en almindelig børnezoo, men så ophører ligheden også. Inde ved fårene er der nemlig en flok hjorte, som er ved at blive gjort så tamme, at de kan håndfodres. Lamaerne og kamelerne kan også håndfodres.

Kamelerne på billedet er i øvrigt far og søn: Bent og Bertram. Bent er meget social! Ifølge skiltet skulle man også kunne fodre kænguruerne, som er naboer til strudsen her, men de sad alle og sov, mens vi var i Zoopark.


Zooparks mest usædvanlige dyr, er den hvide bengalske tiger, Elvis! Han bor sammen med den gule bengalske tiger, Raja, i en dejlig stor indhegning. Det er nogle enormt flotte tigre, og der får de sødeste unger! Jeg håber, de er unger igen i næste sæson, så jeg kan komme ned og se dem. Jeg måtte nøjes med billederne i souvenirshoppen i denne omgang!

Der er også en god samling krybdyr i souvenirshoppen, og man kan få en grundig introduktion til de forskellige dyr af dyrepasseren. De er alle meget flinke og vil gladeligt fortælle om dyrene, hvilke gjorde det til en ekstra spændende oplevelse.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.