Et besøg i Oxford

På mit seneste besøg i Sydengland tog vi en endagstur til universitetsbyen Oxford.

Det var ikke det mest perfekte vejr til turen, da vi begyndte dagen med en god omgangs regnvejr, men det klarede heldigvis op.

Vi tog med en bus fra Discover Dorset fra Bournemouth til Oxford, og ved ankomsten begyndte vi med en guidet rundvisning på små 45 minutter. Herefter var der fri leg, indtil bussen kørte tilbage små 5 timer senere. 

Rundvisningen bød på Oxfords arkitektur, et besøg i det gamle fængsel og en introduktion til de forskellige colleges, der udgør Oxford University samt biblioteket, Bodleian Library og kirken, University Church of St. Mary.

Hotel Malmasion – det tidligere fængsel

Da vi havde fri leg, benyttede vi lejligheden til at besøge Balliol College, som er det ældste college i Oxford fra 1263.

Loft i Balliols hall

Her besøgte vi bl.a. hallen fra 1877, der minder om hall’en fra Christ Church College, som var inspirationen for hall’en i Harry Potter-filmene.

Hall i Balliol College
Moderne Bodleian, kø til Tolkienudstilling

Vi besøgte også Bodleian Library udefra, da man skulle bestille billetter på forhånd for at besøge det indvendigt. Man kan dog besøge butikken og den moderne afdelingen af biblioteket. Her holder de skiftede udstillinger med værker fra bibliotekets samling. Da vi besøgte Oxford, var der en udstilling om Tolkien, som vi var heldige at få gratis billetter til.
Vi kunne forstå på guiden, at ikke alle af disse er så populære, at man skal hente billetter på forhånd.

Jeg synes Oxford er en yderst charmerende by at vandre rundt i – især når det ikke regner alt for meget.

Bodleian Library

Det passede mig fint med en dagstur, hvor man kan besøge et college, nyde de forskellige bogbutikker, se en udstilling eller to og nyde lidt lækker mad.

Radcliffe Camera

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.