Tips til Tallinn

I denne uge har jeg samlet alle mine tips til en rejse til Tallinn.

Tallinn er en nem by at komme til. Det tager kun halvanden time at flyve dertil, og der er mange afgange dagligt, der ikke koster en formue. Du kan også sejle dertil fra Helsinki, hvilket kun tager 2 timer. En ganske optimal måde at få mere ud af sin ferie, da begge byer egner sig kort til kortere ophold.

Tallinns gamle bydel er der, hvor de fleste seværdigheder er samlet. Den gamle bydel dækker over den middelalderlige by, og derfor er den faktisk ganske lille og det meste kan nemt nås til fods, og du kan ret hurtigt pakke kortet væk.

Det er altså en nem by at være turist i. Esterne er også rigtigt gode til engelsk, og er meget hjælpsomme, hvis du ser lidt fortabt ud med dit kort (eller bare spørger om vej), hvilket også bidrager til at gøre Tallinn til en nemt feriedestination.

Også hvis du kaster dig ud i den offentlige transport. Sporvogn 4 køre fra lufthavnen og ind til centrum (stoppet hedder “Viru”), hvilket tager ca. 20 minutter og koster 2 euro. Billetter kan købes i sporvognen ved chaufføren. Der er en lille luge, som du ligger mønterne i, og chaufføren giver dig billetten retur. Skal du ud til Kadriorg, kan du tage sporvogn 1 eller 3, og Kadriorg er endestationen. (Vær opmærksom på at sporvogn 3 kører i ring, så du kan faktisk misse endestationen).

En super god oplevelse, som jeg havde på mit ophold i Tallinn, som jeg kun kan anbefale andre, er at booke en byvandring. Der findes mange forskellige ture rundt i Vanalinn (den gamle bydel), men jeg valgte en lidt utraditionel tur, og det er jeg bestemt ikke ked af. Valget faldt på Stories Tour in Old Town of Tallinn med guiden Riina.

Min rejsekammerat og Riina på turen – her ved den fantastiske bymur

Riina var en helt fantastisk guide, som formidler historier, spøgelseshistorier og skrøner fra byen på en dejlig personlig måde, som giver et unikt indblik i kulturen og folket. De to timer fløj afsted og samtidigt fik vi setutroligt meget. Jeg kan varmt anbefale turen.
Jeg bookede gennem freetour.com, som tilbyder ture i forskellige byer.

Køb billetter til aktiviteter i og udenfor Tallinn her.

Læs med i næste uge, hvor det handler om spisestederne i Tallinn
Dette er ikke et sponsoreret indlæg

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.