Et år i rejser

I denne uge har jeg samlet de bedste destinationer for hver af årets måneder. Du kan altså læse, hvor det er bedst at tage hen en given måned og hvorfor.

Januar: Eksotiske destinationer
Hvis du længes mod sol og varme, skal du søge væk fra det europæiske kontinent. Thailand, Vietnam, Jamaica og visse steder i Afrika er gode destinationer på denne tid af året. Jeg ville selv vælge Kenya eller Tanzania for at tage på fotosafari i denne tørre årstid, hvor dyrene er nemmere at se.

Februar: Nordlys i Finland eller Norge
Jeg vil så gerne se nordlys, men det er ikke lykkedes mig endnu. Der var desværre overskyet, da vi var på nordlysjagt på Island, og jeg tog til Grønland på den forkerte årstid. Nu er planen at tage til Finland eller Nordnorge, hvor jeg kender folk, der har haft succes!

Marts: Forår i New York
Forårsvejret skulle være på vej i New York fra slutningen af marts med 15 grader. Jeg drømmer om en tøsetur til New York med museer, shopping og god mad.

April: Kirsebærblomster i Japan
Forår er det bedste tidspunkt at opleve Japan på, da vejret er mildt og kirsebærtræerne blomstrer i fuldt flor. Vintrene er hårde i Japan, og sommeren våd og varm, så april er perfekt for denne destination. Læs om min tur til Japan her.

Maj: Templer og granite på Sicilien
I maj er temperaturen nået op på 25 grader på Sicilien, som er en dejlig ø at besøge. Her vrimler med skønne templer (og andre seværdigheder), og så er der helt fantastisk mad. Og når temperaturen siger 25 grader er det bedste at køle sig ned med den lokale granite – mums!

Juni: Øferie på Malta
Jeg besøgte selv Malta i en påskeferie, men i juni måned er sommeren allerede kommet til Malta med 28 regnfriedage og en temperatur på 26 grader. På denne tid går der også direkte fly fra Danmark til Malta, så man slipper for mellemlandinger.

Juli: Kager og kultur i Budapest
Det er ingen hemmelighed, at jeg er pjattet med Budapest. Det er en charmerende by med smukke bygninger, spændende museer, god mad og venlige indbyggere. Der er indlandsklima i Budapest, hvilket vil sige for danskere høje temperaturer i juli. Søsterbyen Wien er mindre varm i juli og lige så meget et besøg værd!

August: Hvalsafari mod nord
Det bedste tidspunkt at se hvaler på både i Grønland og Island er om sommeren. Jeg har haft held med at se hvaler begge steder, og det er fantastisk. Jeg kan ikke få armene ned igen over den storslåede natur. Jeg pønser også på at tage til Færøerne, som jeg kun hører godt om.

September: Grækenland for ekstra sommer
Jeg har været i Grækenland over flere omgange, og mit favorittidspunkt at besøge Grækenland på er september. Sommeren i Grækenland er varm og der er ikke meget grønt at se, men i september er varmen lækker og der bliver frodigt igen. Besøg Athen i september, hvor du undgår køer til seværdighederne eller slap af på Kreta.

Oktober: Oktoberfest i München
Jeg har endnu til gode at prøve oktoberfest i München, som absolut er en by jeg planlægger at besøge igen. Når man trænger til en pause fra festen, er her massevis af museer at besøge.

November: Sanselige Marokko
Jeg har ikke været i Marokko, men det er på listen. I november er temperaturen dalet nok til, at det er behageligt at være her og dejligt ift. den danske vinter.

December: Julemarkeder eller down under
Tyske julemarkeder er en klassiker i denne tid. Malmø har også et julemarked, der er værd at besøge. Jeg kan dog også anbefale at holde jul udenlands. Vi fejrede jul i Istanbul, som du kan læse om her. Min store drøm er at fejre jul down under, hvor der er sommer i december.


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.