Anmeldelse: Duevangs Deluxe, Køge

Under Smage på Køge 2019 besøgte jeg Duevangs Deluxe i Køge.

Duevangs Deluxe er en af de nye tilføjelser til madscenen i Køge, da den først åbnede i 2018.

Jeg besøgte stedet med høje forventninger, da det er en relativt dyr restaurant med “deluxe” i navnet. På skrivetidspunktet er Duevangs også med i dysten Bedst på Sjælland.

Vi fik en 3-retters menu bestående af laksetartar til forret, rosastegt kalvesteg til hovedret og til dessert iscreme af gemtebær med marengs.

Hovedretten: Rosastegt kalvesteg

Som sagt var forventningerne høje, men jeg blev skuffet. Allerede da vi kom ind ad døren, fik jeg en fornemmelse af et alt for proppet lokale, og vi blev da også placeret ved et bord, hvor der næppe kunne stå en person mellem os og nabobordet. Derudover var der ingen stemningsmusik, så hyggen udeblev.

Jeg var dog fast besluttet på en god oplevelse, så jeg forsøgte at bestille hvidvin (jeg drikker ikke rødvin), men blev lettere overrasket, da tjenere ikke kom med en vinmenu, men bare gik straks til husets hvidvin. Jeg er ret kræsen med vin i det hele taget, så jeg måtte til at forklare, at jeg har klare præferencer, så han måtte tage husets vinflaske med igen. Det gjorde han dog også uden problemer, men på en “deluxe” restaurant, ville det klæde tjeneren at vente på at høre bestillingen til ende, inden han springer efter den første og bedste flaske vin.

Vi fik dog en udmærket vin til 75 kr. glasset og noget lækkert speltbrød, mens vi ventede på forretten, som var en lækker laksetartar. Hurtigt derefter kom hovedretten. Det var en ok oplevelse, men jeg ville nok heller ikke have betalt mere for det. Kødet var stegt perfekt, men det var bare ikke et superbt stykke kød.

Dessert: Iscreme af gemte bær

Der var en passende pause mellem hovedretten og desserten, som var det virkelige mesterstykke: coulis af røde bær på en bund af småkagesmulder med flødeskum og marengs.

Summa summarum smagte det hele godt, men jeg ville ikke betale mere end 645 kr. for den oplevelse. Der var desværre ikke hyggeligt, bordene stod for tæt og betjeningen var fin, men ikke bedre end på så mange andre billigere spisesteder.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.