Rejs med diabetes

Det er ikke svært at rejse med diabetes, men der er et par ekstra ting at tænke over, inden man kaster sig ud i de forskellige rejseformer. Her kommer mine rejsetips til diabetikere.

Tag medicin nok med Sørg for at tage nok insulin/piller og teststrimler nok med. Der kan ske uforudsete ting, således at hjemturen bliver forsinket, og så skal det helst ikke være en stressfaktor, at man er ved at løbe tør for medicin.

Opbevar insulinen i en køletaske Insulinpenne, der ikke er taget i brug, har bedst af at blive opbevaret køligt, så det er en god idé at få fat en køletaske, hvor disse kan opbevares, mens man er på tur. Jeg har fået denne blå.

Min køletaske til insulin

Hav kiks og/eller druesukker i tasken
Der kan ske så meget, når man er ude at rejse, som gør, at spisetiderne rykker sig, og man får lavt blodsukker. Jeg plejer selv at have små enkeltindpakkede muslibarer eller kiks i tasken til disse situationer. Jeg kan også anbefale Twenny Bars, som egentligt er måltidserstatningsbarer, hvis man kan blive nødt til at springe et måltid over.

Hav en rejseforsikring
Udgangspunktet er selvfølgelig, at alt går galt og uden problemer, men uheldet kan være ude, og så er en rejseforsikring din bedste ven! Mit blodsukkerapparat kunne ikke klare varmen i Nice, og jeg måtte ud at købe et nyt, som forsikringen heldigvis dækkede.

Læs om min oplevelse i Frankrig med et overophedet blodsukkerapparat her.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.