Beograd: Seværdigheder og spisesteder

I denne uge handler det om seværdighederne og gode spisesteder i Beograd.

Beograd er Serbiens hovedstad, som ligger ved bredderne af floderne Donau og Sava, og her er subtropisk klima, hvilket betyder, at de kan dyrke deres egen vin.

Seværdigheder

Skadarlija

Skadarlija: Beograds bohemekvarter, som sammenlignes med Mont Matre i Paris. Her er super hyggeligt med barer, restauranter, gallerier, boder og antikvitetsforretninger – og bare en god stemning. Vi boede på Hotel Le Petit Piaf på Skadarska.

Kalemegdan og Victor

Kalemegdan: Byens fort, hvor der er et militærmuseum og en oubliette, som kaldes The Roman Well. Det er ikke en romersk brønd, men en brønd brugt som fangehul i 1700-talet. Her finder du også monumentet Pobednik eller Victor, som er en mand med falk og et sværd. Han er rejst for at mindes sejren over ottomanerne, Østrigsk-Ungarn og 1. verdenskrig! Området er også en fin park til at slentre rundt i og ved murene kan man se, hvor floderne Sava og Donau mødes.

Skt. Sava Kirken

Sankt Sava Kirken: Krušedolska 2a. Byens vartegn og verdens største ortodokse kirke med en 70 meter kuppel med et 12 meter højt guldkors. Og 49 klokker.

Eksperiment på Nikola Tesla museet

Nikola Tesla Museet: Krunska 51. Ti-sø 10-20. Entré 500 dinar. Museet er ikke stort, men det fungerer godt alligevel. Det er dog et must at komme med på en guidet tur. Turen begynder med en film om Teslas liv og herefter viser guiden, hvordan nogle af Teslas opfindelser virker, inden man slippes løs på egen hånd.

Titos hvilested i House of flowers

House of Flowers: Mihaila Mike Jankovica 6 . Ti-sø 10-18. Titos Mausoleum. Stedet blev oprindelig opført som vinterhave for Tito i 1975, men er nu det sidste hvilested for Tito og hustruen Jovanka Bronz. Ved siden af er museet for Jugoslavien, men det var lukket pga. ombygning, da jeg besøgte stedet.

Romersk samling på National Museet

National Museet: Trg Republike 1. Ti-on, fr 10-18, to, sø 12-20. National museet har længe været lukket, men er nu endeligt åbent. Det huser en stor samling, der stikker i forskellige retninger. Lige fra arkæologi til moderne kunst over franske impressionister og serbisk kirkekunst.

Regeringsbygningen

Regeringsbygning: House of the National Assembly of Serbia, er en flot nyklassicistisk bygning. Du kan næsten ikke undgå at komme forbi den.

Most na Adi eller Ada-broen

River Cruise: Tag på en flodtur på Sava og Donau. Der er flere forskellige udbydere, og de sejler på forskellige tidspunkter, så du kan passe det ind. Jeg ville gerne have være på Midieval Knight Cruise, men den sejlede desværre ikke endnu, så vi måtte nøjes med La Tortuga.

Sjove butikker

Der er mange sjove små butikker i Beograd. Hvis du elsker vintage er det et rent slaraffenland. Der er selvfølgelig også designerbutikker og high-street butikker, bl.a. på Knez Mihailova og i de forskellige shoppingcentre.

Udstillingen ved Parfimerija Sava

Parfimerija Sava, Kralja Petra 75: Fantastisk lille familieejet parfumeri, hvor parfumerne bliver blandet i den lille butik. Det er populært sted, hvilket er forståeligt for det er en unik oplevelse at vælge og købe en parfume her!

DUB

DUB, Zetska 13, ma-fr 11-18, lø 11-15: En fantastisk lille vintage butik med alt mellem himmel og jord. Og en butikskat!

Spisesteder

Traditionel serbisk mad indeholder en del kød, men er meget lækker. De laver en lokal ost, kaldet kajmak, som er meget lækker. Brødet er også exceptionelt godt i Serbien! Nyd det med salat som forret. Pga. klimaet kan her dyrkes vin, og det gør de godt. De lokale snaps hedder slivovica og er lavet af blomme. Man kan dog også få den med andet, bl.a. honning og pære.

Mali Vrabac, Skadarska 34, dgl. 10-?. Lækker lokal og international mad tilberedt af en af Serbiens bedste kokke.

Tunsalat fra Mali Vrabac

Tri Sesira, Skadarska 29, dgl. 11-02. Lokal mad i hyggelige omgivelser.

Serbisk platte fra Tri Sesira

Dva Jelena, Skadarska 32, dgl. 10-01. Lokal mad i flotte omgivelser. Især loftet er spektakulært. Stedet er dog stort og med et højt lydniveau.

Restoran Kolarac, Knez Mihailova 46, dgl. 9-23.30. Lokal mad midt på gågaden. Og det er ikke en turistfælde – det er oprigtigt god mad!

Salat med kajmak og serbisk brød på Kolarac

Vinoteka, Skadarska 36a, dgl. 12-01. Vinbar med lokale vin og spiritus.

Vinoteka

Crna Ovca, 58 Kralja Petra, dgl. 10-23. Lækker is i italiensk stil, hvor du kan smage på de forskellige varianter, inden du bestemmer dig. Og der er mange varianter. Efter sigende den bedste is i Beograd, og det skal nok passe!

Crna Ovca

Pekara Aca, Ulica Svetogorska 25, dgl. 6.30-20. Traditionelt bageri, som er utroligt populært. Besøg det inden kl. 15, for at nå at få nogle af kagerne!

Pekara Aca

Besøg min nye webshop, hvor du kan købe mine rejsedesigns!

1 tanke om “Beograd: Seværdigheder og spisesteder”

  1. Pingback: Anmeldelse: Hotel Le Petit Piaf, Beograd – Vendelia Travels

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.